Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > Koploper Lokomotief ‘haalt de honderd’ tegen Wyba

Koploper Lokomotief ‘haalt de honderd’ tegen Wyba

Lokomotief heren 1 behaalde op basis van een fantastisch derde kwart (39-9) een duidelijke 104-65 overwinning op BV Wyba en blijft knap lijstaanvoerder in de eerste divisie B.

De koploper uit Rijswijk had eerder in het seizoen in Wychen nog met drie punten verloren van Wyba. Het team van coach Hylke van der Zweep toonde zondagmiddag meteen z’n goede bedoelingen en leidde na zes minuten met 17-6. Daarna viel het aanvallend even compleet stil, waardoor de bezoekers aan het einde van het eerste kwart konden terugkomen tot 17-16.

Tot de rust bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd (37-35). Van der Zweep: ,,We speelden beter, maar door slordigheden van onze kant brachten we het verschil niet tot uitdrukking in de score.”

Een stevige preek in de kleedkamer zorgde ervoor dat Lokomotief de tweede  helft furieus begon. Alle spelers deden nog een stap extra en Wyba had nauwelijks een antwoord op de ontketende Rijswijkers. De 39-9 score voor de derde periode was dan ook ongekend goed.

Bij aanvang van de laatste periode (76- 44) was de wedstrijd in feite al gespeeld. Alle tien de Rijswijkse spelers slaagden erin deze wedstrijd te scoren en bovendien werd in de laatste minuten nog de ‘magische’ grens van honderd punten geslecht.

 

Topscorers Lokomotief: Lennart Overdevest 19 punten, Lars Jansen 18, Jeroen Overdevest 14, Dennis IJlst 13, Rens Butter 12, Kevin Joukes 8, Sam van Dijk 7, Julian Scholten 6, Tim vd boogaard 5, Ian van Loon 2.

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren