Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > Kampioenschap U16, HET VERSLAG

Kampioenschap U16, HET VERSLAG

Verslag kampioenswedstrijd JU16 te Zwolle, 17 mei 2015
Sportcentrum Landstede, zondagmiddag 17 mei. Als je van de andere kant van het veld naar de tribune keek, dan kreeg je een rooie waas voor ogen. Niet alleen de Rijswijkers waren uitgedost in de kleur van hunLoko-passie, ook de aanhang van onze vrienden uit Amsterdamwas grotendeels in het rood. Het maakte de onderlinge sfeer van rivaliteit tóch een beetje gemoedelijker, alsof we allemaal totdezelfde, vreedzame clanbehoorden. Ondertussen werden de zwaarden geslepen.


De Loko-supporters vormden een zeer diverse schare: (groot)moeders & (groot)vaders, zusjes, broertjes, tantes m/v, neven m/v, bewonderaars, liefhebbers, die-hard-Loko-followers, groupies, vriendinnetjes, aanbidsters enz. Onder het publiek zagen we, omringd door zijn gezin, ook Dauntless Dennis, de tijdelijk uitgeschakelde coach, die JU16 toch maar tot hier had weten te trainen & coachen. En niet te vergeten de luidruchtige groep brakke spelers van het Heren 1 team, dat blijkbaar in de stad was blijven hangen na getroffen te zijn door een Grasshopperplaag de dag ervoor.
Coach Lars werd bijgestaan door hulp-coaches Anders & Hylke. Hun opdracht was qua idee verrassend simpel: met minstens één punt verschil winnen van BC Apollo. In dat geval zou Lokomotief JU16 in hun categorie de nieuwe kampioen van Nederland worden. Het spelerskapitaal van de coaches bood een combinatie van talent, ervaring &vastberadenheid. Als groep waren ze ervan overtuigd dat alleen zij in aanmerking kwamen voor de titel. Kon dit mis gaan? Of zou het Onafwendbare dan eindelijk, deze keer,worden voltrokken...?
Een meer technische beschrijving van de wedstrijd, die hier gepland was, komt om twee redenen te vervallen: 1) plaatsgebrek 2) de schrijver heeft er de ballen verstand van. Oh ja, Loko begon, vanuit het publiek bekeken, van links naar rechts & volgens een insider, Danny Spaans, zou dit na de rust allemaal "totaal anders" worden. En de bal ging dan weer naar de ene & dan weer naar de andere kant van het veld. Het publiek becommentariëerde deze heen & weer gaande beweging van bal &spelers luidroepend met "Letsgoloko, letsgo!" en dan weer met "Die Féns! Die Féns!" Ik heb die heleFens nergens gezien.
Af en toe leek mijn eigen gebrek aan kennis van de sport te worden geëvenaard door dat van de scheidsrechters; de laatsten van wie ik dit had verwacht. Het toekennen van drie i.p.v. twee vrije worpen, het toekennen van vrije worpen i.p.v. een inworp vanaf de zijlijn & andere besllssingen deden me snakken naar de Instant Replay. Dan kon ik tenminste vaststellen of ik die ochtend de verkeerde bonen voor de koffie had gemalen of dat ik het wel degelijk correct had gezien. De reacties uit het publiek sterkten mij in het vermoeden dat er met de bonen niks mis was: pure arabica.
Het Apollo-team kon hoog of laag springen wat het wilde, maar het kreeg de in het eerste kwart al ontstane achterstand niet meer weg. "Onze" voorsprong fluctueerde al gauw zo'n beetje tussen de 10 – 15 punten, zodat niemand van de supportersgroep aan z'n cardiomedicatie hoefde te denken. Pim, vader van Marnix, verklaarde dat hij de wedstrijd zo wel spannend genoeg vond, met een comfortabel verschil in punten.
Na de rust moest Apollo wel een tandje hoger gaan spelen. Het resultaat was dat de afstand tot Loko kromp tot een luttele drie punten... Dat is één driepunter of een gewone score gevolgd door een bonus vrije worp omdat iemand van ons een perzoonlijke fout had gemaakt. Het zou toch XXX niet gebeuren dat...?! Het publiek scandeerde & joelde uitzinnig en mijn hand tastte naar de strip met beta-blokkers in m'nrugzak.
Gelukkig wisten de jongens de voorsprong opnieuw te vergroten. Vóór het ingaan van de laatste minuut wisselde de coach het gehele spelersveld. Het was inmiddels tot iedereen doorgedrongen: ze hadden het geflikt. Men ging euforisch uit zijn dak. De einduitslag werd 67 – 56. Na een paar seizoenen van "bijna" konden onze jongens deze keer dan eindelijk de kampioensbokaal kussen. En het netje van de ring afknippen, wat een vandalisme! En de kleedkamer helemaal onder water zetten, want onder de 18, sorry hoor, geen bier of champagne!

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren