Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > Pieter Mourik nieuwe coach Lokomotief heren 1

Pieter Mourik nieuwe coach Lokomotief heren 1

Lokomotief heeft in Pieter Mourik een ervaren nieuwe trainer voor het eerste herenteam voor het komend seizoen binnengehaald. Met Mourik aan het roer hoopt Lokomotief binnen één of twee jaar de stap van de eerste divisie naar de promotiedivisie te kunnen maken.

Na het afgelopen, zeer succesvolle seizoen voor Lokomotief, dat helaas net naast de titel in de eerste divisie greep, was de club uit Rijswijk op zoek naar een nieuw coach. Dit vanwege het vertrek van Hylke van der Zweep, die in Weert professioneel jeugdcoach wordt aan de basketbalacademie Limburg. Met de 48-jarige Mourik haalt Lokomotief een geroutineerde coach binnen, die met de heren van Binnenland twee keer in de finale van de promotiedivisie stond. Mourik begon zijn coachcarrière bij Cady'73 uit Capelle a/d IJssel waarmee hij vanuit de derde klasse rayon naar de eerste divisie promoveerde. Ook was hij coach bij B.O.B. uit Oud-Beijerland en coach van het U-20 eredivisieteam van Binnenland. In de seizoenen 2012-2013 en 2013-2014 was Mourik coach van Binnenland heren 1 waarmee hij twee keer in de finale van de promotiedivisie stond.

Eigen kweek

Lokomotief heeft een sterke jeugdopleiding. In alle leeftijdscategorieën strijden teams structureel mee om het Nederlands Kampioenschap. Reden voor Mourik om na een sabattical te kiezen voor Lokomotief. "Ik werk graag met jeugd en zal zoveel mogelijk voortborduren op wat er de afgelopen jaren door verschillende succestrainers is neergezet. Ik weet wat er nodig is op dit niveau en hoop dat we opnieuw mee kunnen doen om de titel en op termijn promotie kunnen afdwingen. De afspraak is dat we dit met zoveel mogelijk eigen spelers van de club gaan doen. Alleen op de 4 en 5 positie zouden we versterking goed kunnen gebruiken. Maar dat moeten wel spelers zijn die direct iets toevoegen aan het team."

Assistent

Mourik neemt in zijn kielzog zijn assistent van de laatste drie jaar, Ronald van Ooijen, mee naar Rijswijk. Mourik: ,,Ronald heeft eerder onder mij gespeeld en heeft ervaring op promotiedivisieniveau. Ik moet voor mijn werk als applicatiebeheerder soms naar het buitenland, maar ik probeer dat zo goed mogelijk te plannen, zodat ik weinig trainingen en wedstrijden hoef te missen."

Mourik wil bij Lokomotief vasthouden aan de spelfilosofie van de club, maar daar ook iets van zijn eigen ervaring aan toevoegen. Een van de doelstellingen van het nieuwe coachduo bij Lokomotief wordt het verder begeleiden van de volgende generatie talenten en zoveel mogelijk spelers te laten doorstromen naar het eerste heren team.

Laatst aangepast ( dinsdag, 02 juni 2015 11:53 )  

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren