Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > Vanuit het bestuur....

Vanuit het bestuur....

Het seizoen 2015-2016 is begonnen. Voor velen een nieuwe start met nieuwe kansen op mooie prestaties en veel plezier. Dit melden is niet de reden van dit bericht. Binnen Lokomotief zijn er ontwikkelingen die het bestuur graag wil delen, om zo bij iedereen onder de aandacht te brengen....

Lokomotief 2k25 / Loko 2.0
Voor de vakantie hebben we vastgesteld en dat is onderschreven in de ALV, dat Lokomotief een impuls nodig heeft. Als je kijkt naar het huidige beleid, dan zijn bijna alle doelen gehaald en wordt het tijd voor een hernieuwde koers. Niet in de laatste plaats, omdat we als bestuur vaststellen dat veel (oude) bekende krachten inmiddels gestopt zijn en het kader ook duidelijk een nieuwe impuls nodig heeft. Naast dat de Technische Commissie snel versterkt zal worden, zal begin oktober een bijeenkomst gehouden worden waarin we alles wat we doen en willen doen de revue zal passeren. Hieruit zal het bestuureen voorstel maken voor de nieuwe koers kortweg Lokomotief 2k25 OF Loko 2.0. Het bestuur zal een aantal mensen direct benaderen om deel te nemen, maar eenieder die denkt een bijdrage te kunnen leveren is welkom. Concrete uitnodiging volgt via de site.

Nieuwe hal
Het zal opgevallen zijn dat de omgeving van de VZZ veranderd is. In de zomer heeft er een grote brand gewoed in de scholen achter onze hal. Sommige heel betrokken leden deden bijna live verslag of de goede oude Van Zweedenzaal het wel zou overleven. Voor de korte termijn: de hal heeft de brand overleefd en dat betekent dat we gewoon door kunnen ballen. Op dit moment wordt er gesloopt en worden er noodlokalen bijgeplaatst. Dat laatste gaat wel ten koste van een deel van het parkeerterrein. We zijn met de gemeente in gesprek over alternatieve parkeergelegenheid. Vooral om er voor te zorgen dat de buurt niet meer last van ons krijgt dan nodig. Voor de korte termijn geldt wel om goed op te letten waar je parkeert. Ervaring leert dat in dit soort situaties als men gaat klagen dat er strikter gehandhaafd wordt. Parkeren op de stoep is niet toegestaan en kan dus tot een boete leiden. Zodra we een oplossing hebben, zal dat gecommuniceerd worden.

Positieve bijkomstigheid van de brand is dat nieuwbouw van de scholen onvermijdelijk is en dat haast geboden is. De plannen zijn er al langer en wij zijn daarbij in gesprek met de gemeente over de plek van een nieuwe hal binnen de plannen voor de brede school. De gemeente heeft nogmaals bevestigd dat de brede school letterlijk onlosmakelijk is verbonden met een nieuwe hal en dat verbouwing van de bestaande hal geen optie is. Op dit moment wordt er gewerkt om de eisen vanuit de sportverenigingen scherp te krijgen. Uiteraard ligt er nog geen definitief besluit en dit dossier kent een lange geschiedenis, maar het bestuur gaat er vanuit dat ergens in 2018 een nieuwe hal een feit is. Het moge duidelijk zijn dat wij inzetten op een hal waar binnen wij als Lokomotief onze sport optimaal kunnen beoefenen en ook ruimte is voor de vereniging (met een eigen kantine). Tot op heden zijn er geen signalen dat dit niet zou gaan lukken. Uiteraard zullen we de vereniging formeel om een besluit vragen, over zaken die ons als Lokomotief fundamenteel raken.

Arend-Jan van der Lely

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren