Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > Ju16-1: 4 punten uit Leiden mee naar Rijswijk

Ju16-1: 4 punten uit Leiden mee naar Rijswijk

Voor de mannen van JU16-1 (de enige vrouw streed met MU16 in Den Helder), stond zondag de uitwedstrijd tegen Leiden op de agenda. Leiden-Loko altijd speciaal en deze keer des te meer voor hen die de klassementen volgen.

Vandaag een heuse 4-punten wedstrijd: bij winst nemen we 4 punten afstand, bij verlies zouden we gelijk komen en zou Shooters alleen (ongeslagen) de leiding nemen. Het werd een spannende avond....

Zoals gezegd Leiden-Loko heeft iets speciaals en dat uit zich ook in het veld. Beide teams lijken gespannen te beginnen en daardoor een iets rommelige start met kleine foutjes over  n weer: net de bal niet vangen, of een lay up die net niet wordt afgemaakt. De eerste twee kwarten is er een praktisch gelijk opgaande strijd. Wat opvalt is dat Leiden slim gaatjes inside weet te vinden en dat Loko met scherp schiet buiten de bucket of van achter de driepuntslijn. Telkens als het er op lijkt dat we een groter gat slaan, herpakt Leiden zich en dicht het gat weer. Wel blijft de score in ons voordeel: via 13-15 en 18-20 rusten we met vier punten voor. Even ademhalen voor iedereen.

De tweede helft laat een onveranderd beeld zien: De punten zijn duur, omdat beide ploegen strak blijven verdedigen en als dat onreglementair gebeurt weten we via de vrije worpen niet alle punten te pakken. Het derde kwart blijft daar door onbeslist: 14-14. Niets is nog beslist, dat blijkt ook wanneer Leiden in dit kwart zelfs even voor komt. In het vierde kwart moet het dan gebeuren. Verdedigend doen we goed werk, want uiteindelijk scoort Leiden maar 5 punten. Alleen profiteren we zelf niet van de kansen, want we maken er zelf ook maar 8. Deels weer door de vrije worpen en deels worden we zelf ook ongeduldig en gaan schieten wanneer rond spelen tot vrijere kansen kan leiden. Bij 50-57 gaat de zoemer; Loko blij, Leiden teleurgesteld.

Zoals gezegd een 4-punts wedstrijd. Met af en toe over en weer oogstrelende acties (overall promotie OP het veld voor de sport) hebben beide ploegen hebben elkaar leeg gespeeld op het center court in de 5-meihal. Daar ligt volgens de coaches ook de basis van het succes, dat je bij meer wedstrijden tegenkomt: het TEAM is net wat breder bij Lokomotief. Uiteraard zijn er dragende spelers, maar telkens worden die vanuit verschillende hoeken aangevuld tot een hecht collectief. Bij andere ploegen zie je dat de energie vaker van enkele dragende spelers moet komen en tegen Loko breekt je dat dan op. Dit team haalt het beste in elkaar naar boven. Eén weekje rust en dan de kraker om de eerste plaats voor de  winterstop: 12 december thuis tegen Shooters. Kijken wie er dan weer voor een verrassing zorgt.....

Arend-Jan van der Lely

Laatst aangepast ( dinsdag, 01 december 2015 11:47 )  

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren