Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > SENSATIE: Loko knikkert CobraNova uit de beker!

SENSATIE: Loko knikkert CobraNova uit de beker!

In een bomvolle en sfeervolle Van Zweedenzaal waren de verwachtingen hoog gespannen. Iedereen hoopte op voorhand dat Loko een beetje bij zou kunnen blijven en wellicht in het laatste kwart voor een verrassing zou kunnen zorgen, maar CobraNova was zonder meer topfavoriet. Dat bleek wel aan het begin van de wedstrijd toen CobraNova door goede scores van Rens Butter, meer dan tien jaar in het rood/wit tot dit seizoen, gelijk een gat sloeg van een punt of 10.

Gelukkig voor Lokomotief liep Rens snel tegen fouten aan, waardoor zn coach hem naar de kant moest halen. Met Rens verdween de lijn uit het spel van CobraNova, dat weliswaar individueel een paar gevaarlijke mannen heeft, maar basketbal is een teamsport. Cobranova kon de basket niet meer vinden en Loko kwam puntje voor puntje dichterbij. Eind eerste kwart 16-16.

In het tweede kwart zette deze lijn zich door. Loko gooide alle schroom van zich af en speelde gewoon veel beter dan CobraNova. Een goede run, besloten door een driepunter van de captain Lars zorgde ineens voor een gat van 10 punten. Helaas miste de prima spelende Luke 2 vrije worpen op slag van rust waardoor het gat slechts 9 punten was: 47-38.

Na rust was de verwachting dat CobraNova met hun basis vijf Loko onder druk zou zetten om de wedstrijd te kantelen, maar goed spel van CobraNova bleef uit. Bij Loko leek het of de zenuwen toesloegen, omdat langzaam het besef ging leven dat er eenvoudig gewonnen kon gaan worden. Ondanks goede aanvallen en veel kansen vielen de ballen gewoon even niet en Loko verzuimde de wedstrijd echt in het slot te gooien. CobraNova werd wel constant op afstand gehouden en het kwart eindigde in 63-54.

En als je met een lekkere voorsprong aan het 4e kwart begint dan speelt het toch gewoon lekkerder dan als je tegen een achterstand aan kijkt. CobraNova probeerde van alles maar kon maar niet dichterbij komen. Naast de al eerder genoemde Lars, stond ook Laurens op in het 4e kwart met prima scores. CobraNova drong niet meer echt aan en een paar minuten voor het einde was al duidelijk dat niet CobraNova maar Loko in de volgende ronde tegen Shoeters zal spelen.  In alle consternatie van het laatste kwart vergat Sandra om 'ga staan als je voor Loko bent' aan te heffen, maar dat wordt voor 1 keer vergeven.

En dan hebben we nog niet eens echt goed geschoten, maar goed dat doen we dan maar tegen Den Bosch :) Verder komt er bij Loko nog heel veel aan getuige de prima invalbeurt van Boyd (U18). De uitlsag? 86-69

Laatst aangepast ( zondag, 06 december 2015 18:13 )  

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren