Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > Lokomotief Heren 2 maak het zichzelf moeilijk

Lokomotief Heren 2 maak het zichzelf moeilijk

Na de minimale overwinning tegen DAS speelden we ditmaal tegen de relatief zwakkere tegenstander Cady. Dit is de eerste return dit seizoen en thuis werd met klinkende cijfers gewonnen. Kat in het bakkie zou je zeggen, maar Cady heeft veel tegenstanders het thuis moeilijk gemaakt.

 

Focus voor deze wedstrijd lag, kijkend naar afgelopen wedstrijd, op de defense. Werken vanuit een goede organisatie om daaruit balwinst en scores te halen. Ondanks deze insteek kreeg Cady veel ruim open schoten en maakt hier dan ook gulzig gebruik van. Cady stond vrijwel meteen van het begin eerste kwart in een zone, hier hadden we helaas toch enige moeite mee. Aan het eind van het eerste kwart begonnen we eindelijk de gaten te vinden, 11-17.

Voor het tweede kwart toch wederom de nadruk op de defense. Cady heeft niet de beste schutters in de selectie, maar spelers open schoten geven en het vertrouwen laten opbouwen is niet nodig. Daarnaast werden er toch wederom te veel aanvallende rebounds toegestaan. Gezien de matige defense bleven we redelijk de zone aanvallen en de spacing goed gebruiken, 26-32.

Tweede helft is eigenlijk een kopie van de eerste helft. We beginnen rommelig, en kunnen aan het eind van het 3e kwart pas weer een vuist maken, 35-46.

Waar we eindelijk het gevoel kregen de regie in handen te hebben en verder uit te lopen, bleef het wat slapjes. Het 3e kwart werd net als 2e kwart gelijk, 50-61.

Gezien afgelopen twee wedstrijden kunnen we redelijk conclusies trekken waar we aan moeten werken. Daarnaast moet je minder goede en moeilijke wedstrijden ook winnen en dat doen we voorlopig in 2016.

Scores:
4. Mart 4
5. Tim (van den Boogaard) 4
6. Dennis 11
7. Sherwin 5
8. Simon 5
9. Jorrit 5
11. Ian 6
12. Bart 2
13. Steven 8
14. Maurice 5
15. Sanne 6

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren