Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > JU16-1: Ruime winst, ondanks soms matig spel.

JU16-1: Ruime winst, ondanks soms matig spel.

Na twee verloren wedstrijden, vandaag de kans om in de eigen van Zweedenzaal weer eens te laten zien dat we het ballen niet verleerd zijn. De tegenstander TBG Dragons uit Arnhem staat één-na-laatste en normaliter moet hier gewerkt kunnen worden aan het zelfvertrouwen. Het werd allerminst een makkelijke zondagnamiddag en dat lag niet aan de tegenstander.

De eerste twee minuten zijn rommelig, maar daarna komt de Lokomotief op gang. Goede combinaties zorgen er voor dat er altijd iemand vrij komt. Het moet gezegd Willem stond in de afronding 'aan' en Denzel had onder het bord de rebounds en ronde daarna af. Verdedigend zitten we de Dragons op de huid en daarom geven we nauwelijks goede schietkansen weg. Minuut 7: 17-4. Het belooft een leuke middag te worden. Toch zijn er in die laatste minuten al barstjes te zien: Verdedigen gaat minder accuraat en we geven daarom vrije worpen weg. Aanvallend laten we ons verleiden in het spel van Dragons: draven en geforceerde schoten. Eind 1e kwart: 21-12

Het tweede kwart stopt de machine praktisch. Het spel is op momenten echt niet om aan te zien. De scherpte is weg, ballen vliegen/rollen regelmatig 'zo maar' over de zijlijn. Dragons grijpt zijn kans, want de verdediging laat letterlijk alles open en Dragons schiet vanuit alle hoeken raak. In minuut 8 is het verschil nog maar 1 punt en als er niet iets verandert dan dreigt een blamage. Het team lijkt verlamd: velen laten niet zien wat ze kunnen en wachten apathisch tot de ander een actie maakt. Gelukkig is Dragons in de laatste minuten ook even iets minder scherp en krijgen we nog een paar makkelijke scores. We rusten met 42-32.

Na de rust trekken we in ieder geval de verdediging weer aan. Dragons krijgt geen vrije schietkansen meer en zo heb je in één keer maar 1 veldscore tegen. Aanvallend blijft het zoeken, maar meer spelers nemen hun verantwoordelijkheid en de 15 punten worden door meerdere spelers gemaakt. 15-4. Dat lijkt er weer enigszins op. Het laatste kwart geeft een wisselend beeld. Aanvallend doen we ons ding weer: mooie plays waardoor mensen open komen en deze ronden ook weer gewoon af. Verdedigend weten we het gedraaf van Dragons niet echt reglementair te stoppen en daardoor komen zij ook weer vaker tot scoren. Met een kwartstand van 24-16 is de eindstand 81-48. Vergelijkbaar met de uitwedstrijd, dus niets aan de hand zou je zeggen.....

Toch loopt het niet lekker. Het is duidelijk dat het team een nieuwe impuls nodig heeft. Eerder werden topprestaties geleverd juist door het sterke teamspel, waarbij iedereen moeiteloos zijn rol pakte en we daardoor juist sterk waren in de breedte. De energie komt van een beperkt aantal spelers en anderen lijken gelaten het spel te ondergaan. Drie weekenden geen wedstrijd, dus tijd genoeg om te werken aan de schepte.

Arend-Jan van der Lely

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren