Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > JU16-1: 37 minuten sprankelend spel…

JU16-1: 37 minuten sprankelend spel…

Om onverklaarbare redenen bestond de wedstrijd van de mannen en vrouw tegen WBB Giants uit 37 minuten. Giants deed hun naam eer aan. Met 1 of 2 minder lange mannen, was de rest eigenlijk op alle posities groter. Na de wedstrijd van vorige week waar we het niet meer over hebben, was de vraag of JU16 de spirit weer had om te laten zien waar ze goed in zijn: TEAM basketball. Het werd een mooie zondagmiddag...

Vanaf het begin af aan werd de druk op de tegenstander gezet, die hierdoor eigenlijk niet tot goed georganiseerde aanvallen kon komen. In de aanval neemt iedereen z'n verantwoordelijkheid en wacht niet af of iemand anders een idee heeft. De basket wordt derhalve met overtuiging aangevallen en dit leidt tot dan wel een fout, een fraaie eigenscore dan wel weten we een vrije mede speler te vinden. De bezoekers hebben geen antwoord (meer) en met een 23 – 3 run eindigt het kwart met 23-13. In het tweede kwart zetten we het goede spel voort. Aanvallend gaan we gewoon door met slimme aanvallen en zelfs rebounded weten we de Giants regelmatig af te troeven. De Lokomotief is ouderwets op stoom. De tegenstander kan niet anders dan proberen bij te blijven. Verdedigend staat het zo goed, dat de tegenstander eigenlijk alleen weet te scoren als ze ons bestrijden met onze eigen middelen: snel in twee-drie passes naar de overkant, dan wel in echt hoog tempo passen. 2e kwart: 30-15. Eindelijk weer eens een wedstrijd die bij rust eigenlijk beslist is: 53-28.

De tweede helft verslappen we enigszins en is er eens ruimte om lekker door te wisselen, waardoor we dit kwart nog steeds 4 punten uitlopen, maar niet met de grote verschillen als in de eerste helft. Verder weten de lange mannen van Giants ook de basket vinden. Derde kwart: via 25-21 naar 78-49. Het laatste kwart gaan we 'klein' spelen en die mannen van Giants waren al groter...Zo staan de kleinsten van ons tegen over de grootsten van de Giants rond bucket bij vrije worpen. Ook deze variant houdt stand, ook al liggen de scores lager dan in de andere kwarten. Na goede aanvallen vallen de ballen nu net niet meer. Geen nood Giants gelooft het ook wel en zet niet echt meer aan. Laatste kwart 17-17 en daarmee net niet de honderd, maar wel een overtuigende overwinning: 95-66.

Deze overwinning, tegen een toch lastige tegenstander, komt precies op tijd. Met nog vier wedstrijden te gaan, moeten we er nog even stevig tegen aan om zicht te houden op een goede uitgangspositie voor de Final Four. Die overigens strikt genomen ook nog niet echt zeker is. Dus hard trainen en het sprankelende spel van afgelopen week voortzetten en dan mogen we uitkijken naar een fraaie seizoensafsluiting.

Arend-Jan van der Lely

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren