Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > Vanuit het bestuur

Vanuit het bestuur


Veranderingen in de Technische Commissie
Afgelopen week hebben twee TC-leden besloten terug te treden en hiermee viel een belangrijke basis voor de technische commissie weg. Het bestuur betreurt hun besluit, maar zij respecteert het besluit en bedankt Timo en Dennis voor hun inzet.

Het moge duidelijk zijn dat het op sterkte krijgen van de TC de hoogste prioriteit heeft. Juist op dit moment zijn de voorbereidingen voor het volgende seizoen in volle gang. Een lastige puzzel, zeker gezien de eerder uitgesproken ambities voor promotie, waar overigens niets aan verandert. Naast deze ambities moeten coaches gezocht worden, trainingsschema's en concept teamindelingen worden gemaakt etc. Kortom spitsuur.
Het bestuur heeft voor de korte termijn een TC kunnen formeren bestaande uit Wendy Boon, Maurice Kiezenbrink en Tim Kortekaas. Met behulp van een aantal coaches, kunnen zij het lopende seizoen afronden en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen voortzetten. Volgens het bestuur is hiermee de korte termijn geborgd en gaat het bestuur verder met het versterken van de TC.


Nieuw bestuurslid
Ralph Boltong heeft aangegeven de komende ALV te willen stoppen als bestuurslid. Na een jarenlange inzet respecteert het bestuur dit besluit en dankt hem vooral voor zijn inbreng op financieel gebied. Het bestuur is tegelijkertijd blij om snel in de vrijvallende functie te kunnen voorzien. Zij heeft Wendy Boon bereid gevonden om een bestuursfunctie op haar te nemen. Wendy heeft een jarenlange achtergrond in top basketball. Naast jarenlang in de dames eredivisie en in het Nederlands dames team te hebben gespeeld, heeft zij bij andere verenigingen diverse taken in commissies vervuld, waaronder de technische commissie. Binnen het bestuur zal zij met name de relatie met de technische commissie gaan onderhouden. Formeel dient de ALV een besluit te nemen over haar benoeming, maar gegeven de opstart van het volgende seizoen en de ontwikkelingen zoals hierboven beschreven, vindt het bestuur belangrijk dat ze nu al start.


Ambities worden gehaald !
Dames 1 is kampioen en heeft hiermee recht op promotie. Een sportieve topprestatie! Eerder deelde het bestuur al mee dat de ambitie is om volgend jaar sportief een volgende stap te maken met de promotie van Dames 1 en Heren 1 en een passend vervolg op de eredivisie JU18, namelijk de Dutch Talent League (DTL). Toen is ook aangegeven dat financieel gezien dat nog wel een grote opgave zou zijn.
Het bestuur is blij mee te kunnen delen dat genoemde ambities ook financieel geborgd zijn. De meeste sponsors zullen Lokomotief ook volgend seizoen weer ondersteunen. Daarnaast is het bestuur verheugd mede te kunnen delen dat zij in Login VSI een partner heeft gevonden, waardoor de ambities om te promoveren gerealiseerd kunnen worden!
Voor de dames is promotie nu zeker! Voor Heren 1 en het toetreden tot de DTL geldt dat hier nog een niet te onderschatten sportieve prestatie moet worden geleverd dan wel dat de FEB moet meewerken.


Het bestuur wil iedereen een ouderwetse Runners Up ervaring toewensen en hoopt iedereen op de lustrumreceptie te mogen begroeten.
In alle aandacht voor de Loko-activiteiten mogen we niet vergeten dat JU18 zondag 27 maart om 16.30 strijdt tegen Rotterdam Basketball in de finale om de NBB-beker. Een unicum! Laat je niet weerhouden dat het in Zwolle is en er helaas toegang betaald moet worden, om onze jongens aan te komen moedigen.
Met sportieve groet,

Ewout Boendermaker, voorzitter
Arend-Jan van der Lely, secretaris
Sandra van der Steenstraten, penningmeester
Menno Schraven, PR/Communicatie
Ralph Boltong, lid van het bestuur
René Rademaker, lid van het bestuur
Wendy Boon, TC zaken

Laatst aangepast ( donderdag, 24 maart 2016 11:10 )  

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren