Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > Meiden U12 kwalificeren zich voor NK!

Meiden U12 kwalificeren zich voor NK!

Normaal gesproken bouw je een verhaal altijd een beetje op, maar deze climax kan ik je niet onthouden! Vol trots hebben wij afgelopen zaterdag gezien hoe Ashwini, Caelan, Femke, Finn, Frederique, Jaleesa, Julia, Lisa, Rosalie, Semra en Sofie 4 uitstekende wedstrijden hebben gespeeld en als beste meidenteam van Rayon West uit de bus zijn gekomen! Dat betekent dat zij zich daarmee hebben gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap voor Meiden Onder 12 :-)

"Verplicht vroeg naar bed op vrijdag en geen Runners Up voor jullie", dat waren de instructies van coaches Rob en Ella. Het klinkt misschien streng, maar met de krachtmeting die op zaterdag voor onze jonge meiden gepland stond, zijn het zeer waardevolle woorden gebleken!

Zaterdag om 8:00u stonden onze meiden fris en fruitig voor Van Zweden zaal, klaar om naar oud-beijerland af te reizen.Klaar om te strijden voor de eer om als beste team in Rayon West uit te komen tijdens het Nederlands Kampioenschap! Natuurlijk werden de atletes vergezeld door hun legioen grootste fans (lees: ouders) die mee gingen om de dames dat extra steuntje in de rug te geven. Het weer en verkeer zaten mee waardoor wij ruim van te voren in het ochtend zonnetje stonden te wachten tot de deuren van de Carla de Liefde zaal werden geopend.

Naast Lokomotief streden er zaterdag nog 4 andere teams om de eer: Rotterdam, Crackerjacks, Grasshoppers en Leiden. De Crackerjacks kenden we al uit de competitie, maar de drie andere teams nog niet. Rotterdam en Leiden hadden hun beste meiden speciaal voor dit toernooi bij elkaar gezet en de Grasshoppers had hun sterkste meidenteam ingeschreven welke dit jaar zeer verdienstelijk zijn uitgekomen in de jongens competitie.

De eerste wedstrijd van het toernooi was Lokomotief vs. Rotterdam. Onze meiden gingen er gelijk goed tegenaan. Er was een duidelijk verschil tussen de goed ingespeelde meiden van Lokomotief en het jonge team van Rotterdam. Rotterdam gaf waardig tegenstand maar de jonge Loko leeuwinnen verslonden hun tegenstanders met huid en haar: 36-7.

Na de eerste wedstrijd kregen we 1 uur rust, waarin we getrakteerd werden op de wedstrijd Leiden vs. Grasshoppers. Grasshoppers deed hun reputatie eer aan. Met zeer mooi basketbal wisten zij de dames van Leiden te verslaan. Ook hier bleek dat een 'vast' team een aanzienlijk voordeel heeft over een samengesteld team.

Wedstrijd 2 voor Lokomotief was toen aan de beurt: Lokomotief vs Crackerjacks. Zoals geschreven, kenden deze twee meiden teams elkaar al goed! In de competitie was Lokomotief nog ongeslagen gebleven tegen de Crackerjacks, maar deze jonge dames uit Amersfoort lieten elke wedstrijd zien dat ze beter en beter werden. Het was bij voorbaat dus zeker geen "kat in het bakkie". De Amersfoortse Amazones bleken zaterdag echter niet op hun strijdvaardigst te zijn en Lokomotief was duidelijk de sterkste partij. Met 28-14 werd de wedstrijd duidelijk door Lokomotief beslist.

2 uur rust nu voor onze dames. Met twee keer winst in de broekzak genoot ons meiden team in een opperbeste stemming van een gezonde lunch. Grasshoppers speelde ook hun tweede wedstrijd, ditmaal tegen Rotterdam. Ook Grasshoppers versloeg Rotterdam met schijnbaar gemak: 33 tegen 9.

Het was duidelijk dat Lokomotief en Grasshoppers zaterdag de sterkste teams waren. En terwijl de Crackerjacks werden verslagen door het steeds beter samenspelende team van Leiden (35-16), maakte de Carla de Liefde zaal zich op voor de strijd der titanen: Lokomotief vs Grasshoppers.

De Loko Leeuwinnen kwamen als eerste de arena binnen. Geheel in rood gekleed waren ze klaar voor de zware strijd die voor ze stond:

>> de bal wordt opgegooid.
>> Grasshoppers maakte het eerste punt uit een vrije worp: 0-1
>> Loko scoort voor de eerste keer: 2-1 voor Loko
>> Weer Loko: 4-1
>> 4-3 na een mooi schot van Grasshoppers
>> Weer vrije worpen voor Grasshoppers: 4-4
>> score voor Loko: 6-4
.. einde eerste kwart

De Carla de Liefde zaal schudde op haar grondvesten... Supporters van beide kampen moedigde hun meiden vol hart en overtuiging aan!

>> Score in tweede kwart wordt geopend door een vrije worp van Loko: 7-4
>> Beide kanten verdedigen zeer goed, maar Loko komt er als eerste door: 9-4
>> Grasshoppers zet druk: 9-6
>> Time-out Lokomotief, nog 2 minuten te gaan
>> Fout Grasshoppers... vrije worp loko: 10-6
>> Gesteund door een uitzinnig publiek verdedigen de Loko meiden hun territorium...
>> Loko scoort: 12-6
.. einde kwart 2

>> Derde kwart gaat van start!
>> Beide teams zijn zo aan elkaar gewaagd...
>> Grasshoppers scoort: 12-8
>> "Hartverzakkend Spannend!" klinkt er over de whatsapp groep voor de thuisblijvers
>> De supporters steunen zich helemaal schoor
>> Een vrije worp voor Loko: 13-8
>> Een vrije worp voor Grasshoppers: 13-9
.. einde kwart 3

>> Kwart 4: de laatste 4 minuten van de strijd
>> Grasshoppers openen de score: 13-11
>> Lokomotief blijft knokken en weet 2x achter elkaar te scoren: 17-11
>> Time-out Hoppers
>> De Grasshoppers geven alles wat ze hebben
>> De Loko leeuwinnen laten hun prooi niet los: 19-11
>> Let's go Loko Let's Go: 21-11
>> De laatste zoemer klinkt en het trotse legioen doet de tribune schudden
.. Eind stand 21-11 voor Lokomotief :-)

Wat een ontlading! Wat een geweldige prestatie door onze meiden. Boze blikken aan de overzijde van de tribune. Alleen de wedstrijd tegen Leiden staat nog voor ons, maar eerst een uurtje rust: De beurt is aan Rotterdam en de Crackerjacks. Die wedstrijd gaat volledig aan iedereen voorbij... Vol trots en ontzag voor onze meiden die de sterke Grasshoppers wisten te verslaan, wordt de titanen strijd in geuren en kleuren met elkaar besproken!

De laatste wedstrijd begint, nog 4x 4 minuten tegen het niet te onderschatten Leiden. Als de meiden deze weten te winnen, is de kwalificatie een feit en kunnen ze naar huis...

Een onverwachte tsunami van geluid kiept zich uit over het veld vanuit de tribunes. De Grasshoppers tonen zich slechte verliezers. Alles wordt er aan gedaan om de Loko meiden uit hun spel te krijgen! Onze meiden proberen zich staande te houden tussen het verbale geweld, maar sluiten het eerste kwart af met een achterstand: 5-10 voor Leiden.

Leiden is duidelijk als team gegroeid sinds de eerste wedstrijd, maar de vijandige sfeer die gecreƫerd wordt vanaf de tribunes doet niemand goed en er worden veel fouten gemaakt. Onze meiden kruipen dichterbij, maar het tweede kwart eindigt (nog steeds) in het voordeel van Leiden: 7-10.

In de tweede helft van de wedstrijd keert het tij! De vele fouten die zijn gemaakt in de grimmige sfeer van deze wedstrijd, zorgen ervoor dat Leiden zijn beste speelster verliest door teveel persoonlijke fouten. De overige Leidse dames blijken een maatje te klein en Lokomotief domineert! De oerwoudgeluiden van de tribune zijn verstompt als de zoemer van het derde kwart klinkt: 25-10 voor Lokomotief.

In het vierde kwart laat Lokomotief niet meer los. Ondanks de zo duidelijke jaloerse blikken en brullen vanaf de tribunes delft ook Leiden het onderspit met 33-19.

De laatste wedstrijden daarna waren voor ons niet meer van belang... Ik kan je dan ook niet vertellen wat die geworden zijn... Onze kleine maar machtige Loko Leeuwinnen zijn door naar het NK !!! Jullie snappen dat ze dat na afloop uitbundig met elkaar hebben gevierd!

Hou de site in de gaten over wanneer het NK gaat plaatsvinden :) Deze geweldige meiden verdienen de steun van het gehele Lokomotief legioen!

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren