Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > Heren 4 zet grote stap richting titel

Heren 4 zet grote stap richting titel

Ook zonder grote aankondiging op de site was het de echte liefhebber niet ontgaan dat het afgelopen vrijdag buigen of barsten was voor Heren 4. De tribune zat namelijk redelijk vol. Ook tegenstander Punch had het nodige publiek meegenomen. Bij Delftse winst zou Punch de titel bijna niet meer kunnen ontgaan namelijk. In het eerste kwart zette Heren 4 direct de tone.

Dit op uitdrukkelijk verzoek van coach Alf, speciaal voor deze game tegen de jonge studentjes uitgerust met hipster baard. Het zetten van de tone is slechts een van de vele trucs in het reportoire van deze ervaren en buitengewoon breed ontwikkelde coach die zelfs Stephen Curry aan het basketballen zou kunnen krijgen indien nodig. Verder werd er hard gewerkt in de verdediging en dat zorgde ervoor dat Punch lastig tot scoren kwam. De wedstrijd kabbelde rustig voort richting de rust waarbij Heren 4 steeds een gezonde voorsprong van een punt of 10 had. De goede sfeer werd zo nu en dan verstoord door bijdehante studenten die eigenlijk bij iedere call even met de prima fluitende Marnix en Pablo wilden overleggen. Maar goed de scheidsrechters zijn dan ook gewend om op een ander (veel hoger) niveau te acteren dan bijvoorbeeld een Punch Heren 5 dus waren niet van hun stuk te brengen.

De tweede helft liet ook een vertrouwd beeld zien: Heren 4 werd moe en het zetten van de tone werd steeds lastiger. De wekelijks terugkerende cliches kwamen weer voorbij in de time-out:  'als er niet hard wordt gewerkt om vrij te komen dan zakken de verdedigers steeds verder terug en dan vinden we inside geen opties'. Maar dat is logisch, om nog maar eens zo'n grote te citeren.

Door keihard te bikkelen bleef het gaatje in stand. Uiteindelijk een solide 64-50 winst waarmee het onderlinge resultaat in het voordeel van Heren 4 is, mocht dit van toepassing zijn. Voorlopig heeft Heren 4 2 verliespunten minder dan de concurrentie en een positief onderling resultaat. Nog 4 games te gaan en dan kunnen we ons wellicht gaan opmaken voor weer een tocht over de grachten.

Laatst aangepast ( maandag, 04 april 2016 13:14 )  

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren