Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > Ontknoping reguliere competitie en Final Four plaatsing

Ontknoping reguliere competitie en Final Four plaatsing

4 teams spelen zaterdag een cruciale wedstrijd! Kom ze allemaal aanmoedigen vanaf 14.15 uur!

Mannen U16 Eredivisie. Zaterdagmiddag start U16-1 om 13.15 uur, die nu derde staan in de, met hun wedstrijd tegen Zwolle. De uitwedstrijd hebben ze voor de kerst gewonnen met 83-71 en de verwachting is dat het ook nu een spannende wedstrijd zal worden.

Ze staan nu derde en kunnen als ze winnen op 36 punten komen na 22 wedstrijden, net zoveel als Apollo en Shoeters nu al hebben na 21 wedstrijden. Verliezen beide teams, dan schuift Lokomotief door naar de eerste plek, gezien het betere doelsaldo in het onderling resultaat van de 6 wedstrijden die deze teams tegen elkaar gespeeld hebben, maar dat ligt niet in de lijn der verwachting. Apollo speelt namelijk thuis tegen Uball, de nummer 10, en Shoeters moet uit naar Limburg, de nummer 9. Maar je weet het maar nooit!

Mannen U14 Eredivisie. Na U16-1 begint om 15.15 uur de kraker van U14-1 tegen Zwolle: de nummer 12 tegen de nummer 11! Uit hebben ze maar met 5 punten verloren, dus ze zouden moeten kunnen winnen. Het liefst met minimaal 5 punten, om zo stuivertje te wisselen met Zwolle, die dan op de laatste speeldag de rode lantaarn overneemt.

Ze hebben alle steun nodig, dus kom ze massaal aanmoedigen!

Mannen U18 Eredivisie. Nu is U18 de koploper met 34 punten, staan Zwolle en Limburg gedeeld tweede met 32 punten en Leiden vierde met 30 punten. De 4 teams voor de Final Four zijn dus bekend, maar wie heeft straks de beste uitgangspositie?

Wint U18 zaterdag om 17.15 uur thuis tegen Limburg, dan blijven ze koploper met 36 punten en Limburg blijft op 32 punten staan.
Wint Limburg met 1 of 2 punten, dan komen ze ook op 34 punten, maar blijft Lokomotief koploper, omdat Lokomotief bij Limburg met 3 punten gewonnen heeft. Wint Limburg met meer dan 3 punten, dan wordt Limburg koploper.

Wint Limburg met 3 punten, dan zeggen de FIBA regels dat gekeken moet worden naar: "Higher number of goals scored in the games between them." Verliest U18 met 3 punten, maar scoren meer dan 66 punten, dan blijven ze toch eerste.....

Tenminste: als Zwolle verliest, want Zwolle kan zondagmiddag bij winst uit bij Waterland (thuis met 14 punten verloren!) ook op 34 punten komen.

Als Lokomotief verliest van Limburg, zijn er 3 teams met 34 punten. Houd het telraam dus maar bij de hand J!

Eerste Divisie B. Heren-1 is op dit moment weer de trotste koploper en wil dit blijven met het oog op een goede uitgangspositie voor de Play Offs.

Als ze zaterdag om 19.15 uur thuis winnen van nummer 3, Red Stars, blijven ze nummer 1 en Attacus nummer 2, of die nou winnen of verliezen.
Verliest Lokomotief en verliest Attacus ook, dan wijzigt niets in de stand. Verliest Lokomotief en wint Attacus echter, dan ruilen ze van plaats.

Blijft Lokomotief koploper, dan moeten ze tegen Trajanum, de nummer 2 in de Eerste Divisie B.

Wordt Lokomotief nummer 2, dan moeten ze tegen BV Groningen.

De moraal van het verhaal: alle teams hebben jullie steun hard nodig en de toegang is wederom gratis!!

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren