Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > May Madness: update

May Madness: update

Allereerst iets recht zetten: May Madness heeft 8 in plaats van 7 teams...Geheel ten onrechte MU18 vergeten te vermelden; waarvoor uiteraard excuses. Op zaterdag 14 mei om 12.00 uur strijden zij in en tegen Leiden om de regiobeker. Het team heeft niet zo'n hele brede basis, dus ze kunnen alle aanmoedigingen gebruiken.

 maymadness mu18

Dan de resultaten van afgelopen weekend:
JU18-1 beet zaterdag de spits af in Weert voor de 1e halve finale Final Four. Over het resultaat kunnen we kort zijn: we hadden meer verwacht. BA Limburg was de eerste helft scherper en gretiger. Vanaf het begin was Loko dat niet en daardoor stond er bij rust een 40-20 op het bord voor Limburg. Au. In de tweede helft zetten we aan, met het beoogde resultaat: de verdediging stopt de aanval van BA Limburg en onze aanvallen waren zorgvuldiger en leidde tot scores. Op een gegeven moment was het verschil nog 10 punten, maar door een fractie van onoplettendheid liep het in de laatste minuten toch weer op tot 17 punten. Die moeten we vrijdag dus eerst goed maken, voordat we weer aan een finale in Zwolle mogen denken. Niets is onmogelijk als je de wedstrijden van Heren 1 tegen Akrides van vorig jaar voor de geest haalt. Dus we trekken als team ten strijde, met het publiek als steun in de rug, om de finale alsnog te bereiken.

Heren 1
Vervolgens aan het einde van de middag was het de beurt aan Heren 1 om in Nijmegen tegen Trajanum het eerste resultaat neer te zetten. In een schitterend sportcomplex, werden we volgens de kenners getrakteerd op een 'lelijke' wedstrijd. Het spel golfde op en neer met inderdaad op momenten stevig fysiek spel en verrassende calls. Bij rust staat Loko 6 punten achter. De tweede helft een zelfde beeld, waarbij Lokomotief steeds meer het betere van het spel heeft, met meer uitgekiende aanvallen en sterke rebounds onder het bord. Niet verwonderlijk dat uiteindelijk de wedstrijd met 8 punten wordt gewonnen, die we zaterdag thuis mogen verdedigen.

JU16
Zondag betrad JU16 als laatste Final Four-team thuis de arena tegen SPM Shoeters uit 's Hertogenbosch. Het werd een echte mannen wedstrijd, waarbij niet zuinig met de energie werd omgesprongen. Het team raakte niet in paniek en werkte een vroege 10-2 achterstand stap voor stap weg, om uiteindelijk het eerste kwart winnend af te sluiten. Het tweede kwart stokte de aanval vooral wat betreft het afmaken, daar waar SPM wel door bleef scoren. Bij rust een kleine achterstand van 3 punten: 26-29. In het derde kwart we weten de basket wel weer te vinden, maar nu is de verdediging het spoor bijster en laten we nr 10 er rustig op los schieten van afstand. Op deze wijze schiet het niet op: 49-57. Het vierde kwart is er een gelijk opgaande strijd, waarbij we uiteindelijk maar 1 punt van de achterstand kunnen afknabbelen. De liefhebbers hebben een prachtige wedstrijd gezien. Dat helpt Loko alleen niet veel, want het neemt niet weg dat we volgende week in de uitwedstrijd met meer dan 7 punten moeten winnen om zicht te houden op de Finale.

Kom de teams volgend weekend weer aanmoedigen. Het programma:

  • Vrijdag 6 mei 20:00 uur Van Zweedenzaal: JU18 – BA Limburg
  • Zaterdag 7 mei 14:00 uur Schutskamp 's Hertogenbosch: SPM Shoeters - JU16
  • Zaterdag 7 mei 20:00 uur Van Zweedenzaal: Heren 1 – Trajanum
  • Na de wedstrijd van Heren 1 is de kantine open om de Final Four in stijl af te sluiten.

Arend-Jan van der Lely

Laatst aangepast ( woensdag, 04 mei 2016 10:58 )  

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren