Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > May Madness Update: Final Four 2 uit 3…

May Madness Update: Final Four 2 uit 3…

Afgelopen weekend de returns in de Final Four voor JU16, JU18 en Heren1. Het was een verhit weekend en niet alleen vanwege het mooie weer. Het resultaat mag er zijn: JU18 en Heren 1 bereikte de finale voor het Nederlands Kampioenschap.

JU18
Vrijdag trad eerst JU18 aan. Ze moesten 17 punten goed maken, geen sinecure tegen het team uit Limburg, met handige en snelle guards en veel lange mannen. De Van Zweedenzaal was meer dan goed gevuld. Kennelijk kende Limburg de reputatie van de Van Zweedenhel en met een bus vol supporters waren ze naar Rijswijk gereisd. JU18 deed wat het vorige week niet deed: vanaf het begin af aan met overtuiging en passie de strijd aangaan. Daardoor was Limburg even de weg kwijt. Aangemoedigd door het fanatieke publiek zette de Loko-jongens bij rust een voorsprong van 23 punten op het bord. Precies het omgekeerde van vorige week. De tweede helft werd het toch weer spannend en steeg het geluidsniveau tot oorverdovende proporties. Limburg kroop dichterbij en in de laatste minuten wisselde de finale plek in Zwolle tussen Loko en BA Limburg regelmatig. Op indrukwekkende wijze wist de jongste in het veld met 4 rake vrije worpen, de Limburgse orkaan te doorstaan. Publiek en bankspelers stonden zo'n beetje in het veld om de schutter uit z'n concentratie te halen, maar het mocht niet baten. Met drie punten verschil over twee wedstrijden mag JU18 zondag de finale spelen in en tegen BA Zwolle.

JU16
Zaterdag was het de beurt aan JU16 die in 's Hertogenbosch 7 punten moesten goed maken. Ook hier vanaf het begin af aan een gedreven team, met na het eerste kwart 4 punten voorsprong voor ons. Op schema zou je zeggen, maar daarna nam SPM Shoeters Loko aan het elastiek door weer een voorsprong te nemen en telkens als wij dan weer dichterbij kwamen, liepen zij weer uit. Om moedeloos van te worden, te meer ook omdat bij ons veel ballen niet afgemaakt werden en bij SPM Shoeters de ballen net wel vielen. Even lijkt het toch te lukken als wij met nog 5 minuten in het vierde kwart 1 punt voor komen en SPM finale stress lijkt te krijgen. Ze lossen dat echter op en al snel lopen wij weer achter de feiten aan. Eindstand 70-67 en overall dus 10 punten verschil. Helaas niet het gewenste einde aan een mooi seizoen, maar we feliciteren SPM Shoeters en wensen ze veel succes tegen Apollo in de finale, die Leiden van het veld af veegde.

Heren 1
Ter afsluiting zaterdag thuis Heren 1 tegen Trajanum. Uit met 8 gewonnen en niets stond een ouderwets Loko avondje in de weg en een feestje werd het. Wederom een goed gevulde hal en met lekkere muziek en onze 'Limburgse' speaker zat de stemming er goed in. Vanaf het begin af aan domineerde Loko en duidelijk werd dat er voor Trajanum niets te halen viel in Rijswijk. Iedere score werd met luid gejuich ontvangen en dit motiveerde de spelers om nog harder te werken. Tussenstand 47-36. Na de rust ging het feest gewoon door. Lokomotief dat stevig verdedigt en in de aanval inside of outside altijd wel een gaatje vindt. De spelers van Trajanum keken met een berustende blik naar de kolkende massa op de tribunes, met het besef dat Loko de finale ging halen. Eindstand 91-66 en spelers en coach op de schouders. Op naar Zwolle om het in de finale op te nemen tegen BV Groningen.

Komend weekend een druk finale weekend:
Zaterdag 14 mei:

  • 12.00 uur 5 Meihal Leiden: MU18 finale regiobeker tegen BS Leiden
  • 13.00 uur De Bloemerd Leiderdorp: JU16-2 finale regiobeker tegen BV Leiderdorp
  • 15.00 uur De Bloemerd Leiderdorp: JU18-2 finale regiobeker tegen BV Leiderdorp.
  • 18.30 uur Landstede sportcentrum Zwolle: Heren1 tegen BV Groningen

Zondag 15 mei:

  • 16.00 uur Landstede sportcentrum Zwolle: JU18-1 tegen BA Zwolle

Kom de teams aanmoedigen !!

Arend-Jan van der Lely

Laatst aangepast ( dinsdag, 10 mei 2016 10:53 )  

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren