Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > Breakingnews: Gemeente verkent serieus andere locatie voor Van Zweedenzaal

Breakingnews: Gemeente verkent serieus andere locatie voor Van Zweedenzaal

In de pers verschijnen berichten over een nieuwe locatie voor de vervanging van de Van Zweedenzaal. Dit is voor Lokomotief geen verrassing en met dit bericht wil het bestuur de stand van zaken toelichten.

Eerder waren er berichten dat op de huidige plek er mogelijk problemen zijn om de nieuwe hal (tijdig) te bouwen. Er is vervolgens een andere locatie voorgesteld aan de Elsenburglaan. De gemeente zag hierbij kansen om niet alleen een nieuwe van Zweedenzaal te bouwen, maar ook de noodzakelijke vervanging van de Marimbahal.
Als bestuur vinden we dat de nieuwe locatie alleen maar voordelen kent, uiteraard als wel aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Het bestuur is met BC Randstad en Inter Rijswijk in gesprek gegaan en hebben een eerste positieve reactie gegeven aan de gemeente. Een paar highlights:

  • Er is voldoende ruimte om meer aan onze wensen te voldoen; op de huidige locatie is het puzzelen om een echt goede hal te bouwen.
  • De verenigingen hebben 1 complex met meerdere hallen; evenementen als het Open NK JU12, kunnen voortaan in onze eigen hal gehouden worden.
  • Het complex ligt centraal in Rijswijk en is goed bereikbaar;
  • Een complex in de Plaspoelpolder geeft minder overlast. Geen parkeerproblemen en geen overlast van een levendig verenigingsleven.
  • Er hoeft niet nagedacht te worden over tijdelijke huisvesting tijdens de bouw.

Het succes is wel afhankelijk hoe de gemeente het plan verder invult. Ze zijn daar voortvarend mee bezig en het bestuur heeft de volgende randvoorwaarden gesteld:

  • Er moeten twee gescheiden en volwaardige hallen (incl. kleedruimtes ed) worden neergezet;
  • We gaan ervan uit dat Lokomotief, BC Randstad en Inter Rijswijk de hoofdhuurders worden van dit complex en het recht op eerste inhuur blijven behouden;
  • Voldoende ruimte voor huidige gemeenschappelijke voorzieningen zoals vergaderzalen, opslag, fittness, enz.;
  • Uitgangspunt is dat de kantine(s) beheerd en geĆ«xploiteerd worden door verenigingen. Of hierbij de huidige twee kantines geĆÆntegreerd kunnen worden moeten we nog uitzoeken.

Tot slot heeft het bestuur vooral aangedrongen op snelle duidelijkheid over het vervolg. De discussie over nieuwe hallen loopt al lang en de grootste angst is dat met een nieuw plan de bouw weer langer gaat duren. Met de bekendmaking in de gemeenteraad en het hiermee openbaar maken van het plan is een eerste stap gezet naar een serieus vervolg. Over een realisatiedatum is nog niet gesproken, maar binnen twee jaar moet het mogelijk zijn. Het bestuur gaat samen met de andere verenigingen en de gemeente aan de slag om de langgekoesterde wens van een nieuwe hal (eindelijk) te vervullen.

Het bestuur

Laatst aangepast ( donderdag, 12 mei 2016 09:34 )  

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren