Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > May Madness update: 4 uit 5; verslag van een memorabel Loko-weekend

May Madness update: 4 uit 5; verslag van een memorabel Loko-weekend

Afgelopen weekend 5 finales! Op de verschillende media zijn de uitslagen, foto-verslagen, video's al gedeeld. Hierbij een sfeerimpressie met een compleet overzicht van wat er zich in memorabel weekend afgespeeld heeft.

Het weekend begint helaas met minder nieuws, als mails en apps binnen komen dat we MU18 moeten terugtrekken voor de regiobeker finale. Helaas te veel blessureleed om een volwaardig team in het veld te zetten. Knop omzetten en de voorbereidingen starten voor de regiobeker finale van jongens U16-2 in en tegen Leiderdorp. In de hal niet echt een finalesfeer. De jongens zetten een pot neer die bij vlagen nonchalant spel laat zien, tegen een tegenstander die niet bij machte is om het spel echt te maken. Als we aanzetten zien we waarom deze jongens de tweede helft van het seizoen U18 zijn gaan spelen: snelle en slimme passes zorgen dat er gejuicht wordt vanaf de tribunes en verdedigend dwingen we veelvuldig turnovers af bij Leiderdorp. Uiteindelijk gaat de laatste zoemer bij 94-64. Yes, dat is prijs 1 dit weekend. We danken Henk en de jongens voor een mooi seizoen. Nog even blijven zitten, want vervolgens is het de beurt aan JU18-2 om, met gastcoach Robert, ook tegen Leiderdorp de regiobeker te pakken. Het eerste kwart eenzelfde beeld als bij U16. Zonder al te veel moeite wordt de tegenstander op afstand gezet, maar als we nonchalant worden, komt Leiderdorp toch weer terug. Einde 1e kwart bij 23-17 moeten we weer op pad voor het hoogtepunt van de dag: Heren 1 tegen BV Groningen om het Nederlands Kampioenschap in de 1e divisie in Zwolle. Later komt via de app en facebook door dat ook JU18-2 de beker heeft binnengesleept met een 66-50 eindstand. Dat is prijs 2.

In het topsportcentrum in Zwolle al een meer finalesfeertje, met muziek, toeters en schreeuwende supporters. Alleen dat is nog niets met wat er bij Heren 1 staat te gebeuren. De wedstrijd is als zo veel finales: niet het mooiste spel, wel de mooiste strijd. Heren 1 kijkt een lang deel van de wedstrijd tegen een achterstand aan. Groningen schiet ons bij kans lek vanachter de driepuntslijn en bij ons vallen de ballen minder. Aan het publiek ligt het niet. Onvermoeibaar wordt er gezongen, getoeterd en kabaal gemaakt. Einde eerste helft 32-39 achter. In de tweede helft komen de heren beter in hun spel en vinden we de kansen inside, wanneer outside de ballen nog steeds niet vallen. Beide teams hebben door dat er iets extra's moet gebeuren om tot een beslissing te komen en beide jutten ze hun supporters op om hen te steunen. Op dat moment is het pleit van Groningen beslecht, want net als in onze thuishal heerst Loko hier. Iedere aanval wordt moet getoeter en yells opgezweept en in de verdediging wordt met een muur van geluid de tegenstander uit z'n spel gebracht. Een ware explosie van vreugde als de zoemer bij 69-64 gaat en heren 1 kampioen is en prijs 3 van het weekend wordt binnengesleept en nog belangrijker de promotie naar de promotiedivisie. Het zal hierna nog lang onrustig blijven in Zwolle als heren 1 en de nieuw opgerichte Loko Boyz het kampioenschap vieren en blijven overnachten, om de volgende dag JU18-1 bij hun final aan te moedigen.

Kan het nog gekker? Jawel, want de zondag wordt om meerdere redenen een dag om niet te vergeten. Rond het middaguur vertrekt de JU18 karavaan richting Zwolle. In de auto vernemen we de knotsgekke start van de formule 1 in Spanje. Bij aankomst in Zwolle gaan de spelers zich voorbereiden en ondergetekende (met andere autoliefhebbers) zoekt een scherm op om de race van Max te volgen, met het inmiddels bekende resultaat. We hebben nog een kwartier om te schakelen. De Loko Boyz zijn ook 's ochtends een vent en hadden de tribunes als weer ingenomen en zelfs het thuispubliek verdreven. Kippenvel als, na de toch lauwe aankondiging van BA Zwolle, bij alleen het woord 'Lokomotief' de tribunes ontploffen en wederom een muur van geluid de hal in gaat. Met deze aanmoediging komt JU18 uit de startblokken. Eerst moeizaam, want Zwolle komt voor, doordat de schoten bij hun vallen en bij ons niet. Inside lijken we nog niet te willen kijken, gezien het fysieke overwicht. Halverwege 1e kwart doet Loko waar ze goed in is. Het tempo opvoeren en daar heeft het iets tragere Zwolle geen antwoord op. Zo komt het dat ook de 'kleinere' mannen gewoon open lay ups krijgen. In de verdediging sluiten de gelederen en komt Zwolle er niet meer door. De voorsprong loopt op tot 12 en na kleine onnauwkeurigheden rusten we met 6 verschil. Op de tribunes is het onophoudelijk Loko dat regeert, het lijkt wel een thuiswedstrijd. Als de Loko Boyz even stilvallen, zijn het de 'kleine' kanjers van MU12 op een iets zachtere toon die 'lets go Loko' yellen. De tweede helft een onveranderd beeld. Loko speelt met passie en Zwolle kan het bijbenen, maar ook niet meer dan dat. Als ze iets meer fysiek inzetten naderen ze nog tot 5 punten, maar met een omzetting in de verdediging wordt deze aanval ook gepareerd. Met wederom een explosie aan geluid van de tribunes en emoties in het veld, gaat de zoemer bij 53-48. Yes, het tweede Nederlands kampioenschap dit weekend is binnen en voor JU18 de unieke prestatie van de dubbel, want ook de NBB-beker was al voor dit team. Terecht schenkt de speaker aandacht voor een memorabel weekend Loko: smaakmakers in het veld en nog meer op de tribunes.

Na even bijgekomen te zijn snel alle media bijwerken, waarbij tegelijkertijd ook de berichten uit Belgie binnen komen: MU16 sleept daar zo'n beetje alle prijzen in de wacht: toernooiwinst, MVP, teamshootingcontest en 3-puntswedstrijd. Het gaat maar door en dan staan er de komende weken nog twee kampioenschappen te wachten. Na het gebruikelijke bezoek aan de big M, eindigt dit weekend in de Loko-kantine waar de kampioenschappen nog even worden gevierd, uiteraard onder aanvoering van de Loko Boyz. Niet zo fris meer, maar nog steeds onverminderd met Loko-passie. Met enige zorg wordt tenslotte de prijzenkast aanschouwd: waar laten we al die bekers?! Tijd voor een nieuwe kast met een nieuwe hal eromheen.

Het programma: Zaterdag 21 mei wordt het kiezen; JU12 speelt in Den Helder en MU12 speelt in Wijchen.

Arend-Jan van der Lely

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren