Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > JU12-1– 29 mei 2016 in sporthal Leidschenveen

JU12-1– 29 mei 2016 in sporthal Leidschenveen

Halve finale Open NK
Na negen maanden 3x per week intensief trainen, 1e in Lemvig Denemarken en goede 3e in de competitie is het dan zover. Hier doen we het voor. De twaalf krijgers van U12-1 zijn er dan ook helemaal klaar voor! De halve finale van het Open NK, tegen de nummer 2 uit de andere Open NK poule: Uball.

Tegen Uball speelden we in de competitie drie keer. Alleen de laatste wedstrijd konden we van Uball winnen. Dus het wordt ontzettend spannend maar we gaan de wedstrijd in met de gedachte: het kan.

Lokomotief – Uball
Hoppa de eerste score is voor ons. Een vliegende start want na 5 minuten staan we met 10-2 voor. Maar Uball is een sterke tegenstander, dus blijven knokken! Aan het einde van de eerste periode komt Uball inderdaad al een beetje terug: 12-8. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. En ook heel belangrijk: Beide teams laten mooi basketbal zien. De tweede periode bouwen we weer een lekkere voorsprong op. We gaan van 21-10 naar 34-19. Rust. Uball lijkt niet zo sterk te spelen als we van ze gewend zijn. Of zijn wij intussen beter gewend en bestand tegen hun fysieke spel? Maar we moeten nog twee periodes spelen en er kan dus nog steeds van alles gebeuren.
Uball gaat er na de rust voor, het is immers de halve finale en alleen de winnaar mag naar de finale. Uball weet het verschil in punten te verkleinen van 15 naar 11 punten; aan het begin van de vierde periode is het 44-33. Uball kan nog doordrukken. Maar Uball weet de ring pas weer te vinden na 3 minuten. De hele vierde periode staan we allemaal ons mannetje in de defense en de helpside functioneert ook nog eens goed. Wij scoren 15 punten en Uball 12. De eindstand is dan ook 59-45. We gaan naar de finaleeeeeeee!!

Finale Open NK
In de andere halve finale weet Den Helder te winnen van Wyba. De uitslag is 48-35. Den Helder wordt dus onze – geduchte – tegenstander tijdens de finale.
In de competitie speelden we drie keer tegen Den Helder.Den Helder won één keer van ons, met heel ruime cijfers.En wij wonnen twee keer van Den Helder.
Dus deze finale zal ook heel spannend worden, erop of eronder!

Den Helder - Lokomotief
Een nog grotere supportersschare dan vanochtend; Een 'topper bal' boordevol energie; 12 spelers die staan te popelen. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie wedstrijd. Dat Den Helder er ook zin in heeft, blijkt uit hun twee openingsscores. 0-4 voor Den Helder. Aha denken we, dat laten we ons niet gebeuren. 4-4! Maar dan.... Den Helder gooit met z'n 3 langste spelers de bucket potdicht. Er is geen doorkomen aan en onze schoten vallen niet lekker. Den Helder loopt uit: 9-14 aan het einde van de eerste periode. We kunnen het antwoord niet vinden; 17-26 aan het einde van de tweede periode. Rust.
Den Helder doet er nog een schepje bovenop en scoort meteen twee keer: 17-30. De schouders zakken, het publiek wordt stiller. Maar we herpakken ons, het is toch de finale, knokken zullen we! 19-32, 21-32, 23-32, 27-34. Einde 3e periode: 6 punten achterstand van de 13 weggewerkt, nu nog maar 7 punten achterstand. De 4e periode start, hebben we die flow nog, lukt het nog steeds zo goed? Julians driepunter komt op het juiste moment. Al na 3 minuten komen we gelijk: 36-36. Maar Den Helder wil de winst niet uit handen geven: 36-40. Nog harder vechten we voor elke bal, elke rebound. Nog 2,5 minuut: we scoren en komen wéér gelijk met Den Helder: 41-41. Het is bloedstollend, zenuwslopend. De drie lange mannen van Den Helder worden moe, want ze hebben weinig kunnen wisselen. Eén van hen krijgt z'n 5e persoonlijke fout. We weten de ring te vinden: 43-41. Dan is het voor Den Helder alles of niets, ze willen de bal, maken persoonlijke fouten, we benutten 2 van de 4 vrije worpen. Den Helder scoort in de laatste 2,5 minuut alleen nog 1 vrije worp. Wat staan we ontzettend goed te verdedigen, de bank en het publiek schreeuwen de longen uit hun lijf. Het dak gaat eraf. 45-42! Lokomotief JU12-1 is eerste op het Open NK 2016.

Kampioenen!!!!!

Gefeliciteerd Rover, Bram, Alec, Noa, Olaf, Tim, Julian, Pjotr, Toine, Rishie, Yorick, Reinout, Anders, Astrid!!!!

Laatst aangepast ( dinsdag, 31 mei 2016 19:45 )  

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren