Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > Nog beter basketballen door mee te doen aan de ochtendtrainingen

Nog beter basketballen door mee te doen aan de ochtendtrainingen

Kom in september een proeftraining doen!
Als aanvulling op de bestaande teamtrainingen voor U14, U16, U18, U20 en U24 zijn er vanaf dinsdag 13 september a.s. ook trainingen in de ochtenden vóór school. In de maand september is het mogelijk om proeftrainingen te volgen. Ook is het mogelijk om niet 2x maar 1x per week deze trainingen te volgen. Deze aanvullende ochtendtrainingen worden in ieder geval tot eind december gegeven. Afhankelijk van het aantal deelnemers gaan we in 2017 hiermee verder.


De jeugdteams van Lokomotief spelen basketbal op het hoogste landelijk niveau. Veel verenigingen die we tegenkomen in de competitie zijn verbonden aan een RTC, waar meer tijd beschikbaar is voor training, waaronder ook krachttraining. In de teamtrainingen van Lokomotief hebben we niet voldoende tijd om ook gericht te werken aan het fysiek sterker worden. Dat verschil met andere verenigingen zullen we meer en meer gaan merken is de conclusie van de trainers, coaches en TC. Daarom willen we aandacht gaan besteden aan de fysieke ontwikkeling van onze spelers en aan het verbeteren van het schotpercentage. Daarnaast willen we ook het schotpercentage verhogen. Dat doen we door speciale ochtendtrainingen te gaan geven.
Deze ochtendtrainingen zijn gericht op fysiek sterker worden, verbeteren van basismotoriek en coördinatie, vergroten van snelheid en explosiviteit en ook op het vergroten van o.a. sprongkracht. We doen 15 minuten krachttraining, oefenen 15 minuten skills en werken 30 minuten aan 't schieten. We besteden daarbij veel aandacht aan een goede balans: core stability. Ook kijken we goed naar de belastbaarheid van spelers. Deze trainingen worden op dinsdag- en donderdagochtend gegeven van 7.00 tot 8.00 uur in de Van Zweeden Zaal door Anders Lee-Larsen en Cobbe de Vuurst de Vries. Zij hebben hiervoor een speciaal programma uitgewerkt en beschikken over specifieke apparatuur.
Wij nodigen spelers van harte uit om deel te nemen aan deze trainingen. Meedoen is echter geen verplichting. Het is een vrijwillige aanvulling op het programma van Lokomotief. In september kun je gratis proeftrainingen volgen. Vanaf oktober zijn de kosten voor deze trainingen € 20,= per maand. Wanneer je je aanmeldt, vragen we je om in één keer de kosten voor de periode oktober tot en met december, zijnde € 60,= over te maken naar de penningmeester van Lokomotief.
Heb je belangstelling voor deze ochtendtrainingen, meld je dan aan bij de TC tc@lokomotief-rijswijk.nl.
Met vriendelijke groeten, namens de TC,
Marja Menke

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren