Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > JU16-1: een nieuwe start; West Brabant Giants uit

JU16-1: een nieuwe start; West Brabant Giants uit

Afgelopen weekend de eerste wedstrijd voor het grotendeels vernieuwde JU16-1. Eerst maar even voorstellen: Voor het tweede seizoen in het eerste: Sjoerd, Joost, Jurre en Keye. Aangevuld met eerstejaars U16: Seth, Marin, (nieuweling) Mathijs en Liam. Tot slot aangevuld met twee spelers vanuit JU14-1: Julian, Alan. Dit alles onder de bezielende leiding van Tim en Bram.

De goede rekenaar telt 10 spelers en dat is niet ruim in de wetenschap dat 6 van deze spelers ook nog eens andere teams hebben. Hopelijk komt er nog wat versterking bij vanuit de trainingsgroep, dan wel de ziekenboeg (Bram is helaas nog steeds langdurig geblesseerd; nogmaals sterkte).

Zondag de eerste competitie wedstrijd, uit tegen West Brabant Giants. Ook een grotendeels vernieuwd team, dus een interessante en mooie start. We komen flitsend uit de startblokken. Een aantal fastbreaks leidt direct tot een voorsprong. De Giants moeten duidelijk nog even wakker worden. Alleen als ze dat eenmaal zijn, weten ze ook wat een fastbreak is en wij zetten daar geen adequate verdediging tegen over; resultaat: achter de feiten aan rennen. Eind eerste kwart: 23-28 achter. Aanvallend niet slecht, maar verdedigend te slap en we zijn niet in staat 2 spelers te stoppen; 28 tegen is te veel. Tweede kwart lijkt het team wat te verlammen en kijkt te veel wat enkelen doen. Hierdoor geen uitgespeelde kansen en daardoor geforceerde acties. Verdedigend nog steeds geen antwoord op individuele acties van de Giants en daardoor loopt de achterstand op naar 12. Tijdig weten we ons spel weer te vinden en lopen bij rust in tot 44-43. In het derde kwart een zelfde beeld als voor rust: als we het team basketball loslaten, spelen we geforceerd en onsamenhangend. Ballen vallen dan niet en in de verdediging is het gatenkaas. Wederom een achterstand van 12, die we voor het einde terug weten te brengen tot 63-60. Het kan nog steeds, maar dan moet er wel wat gebeuren. Dat laatste heeft het team begrepen. Als Joost en Keye op de bank zitten, doet het team wat ze moeten doen: je verantwoordelijkheid nemen en slim samenspelen. In eens zijn daar weer de fastbreaks en uitgespeelde kansen die tot open schoten leiden. De ballen vallen dan wel vanuit alle posities. Het zijn nu de Giants die in paniek raken en minder samenhangend spel laten zien. Met nog 7 minuten trekken we de stand gelijk (67-67) en met nog 3:40 is er een gaatje van 6: 72-78. We blijven geconcentreerd en zo geven we nog maar 1 score weg en blijven we zelf goede aanvallen lopen: 74-87 eindstand. De eerste winst is binnen.

We krijgen de video (met dank aan Giants) van deze wedstrijd en die moet maar eens goed bekeken worden, want er is veel geleerd vandaag. Desalniettemin tevreden terug in de auto naar Rijswijk: volgehouden ook als het tegen zit en daarmee de eerste winst binnen gehaald.

Arend-Jan van der Lely

Laatst aangepast ( dinsdag, 20 september 2016 13:52 )  

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren