Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > Ju16-1 buigt in over time

Ju16-1 buigt in over time

Vandaag de uitwedstrijd tegen Rotterdam. Zonder Keye, dus een testcase voor een samenstelling die we vaker gaan zien. Het werd een middag vol passie, wat meestal gepaard gaat met minder mooi, maar niet minder spannend, basketball.

Vanaf de eerste minuut wordt er gelijk met bakken energie gesmeten. Beide teams draven over het veld en het spel gaat hierdoor in hoog tempo op en neer. Het spel is daardoor wel onnauwkeurig: veel missers, loopfouten en P-fouten. Bij Lokomotief zien we gelijk waar het de hele wedstrijd mis ging: de vele vrije worpen weten we matig te benutten. Onze eigen fouten worden wel beter benut door Rotterdam. Toch blijven we in het eerste kwart Rotterdam voor: 15-16. Het tweede kwart beginnen we sterk. We spelen slimmer en krijgen hierdoor meer open scoringskansen, dan wel de tegenstander moet aan de noodrem trekken. Het gaatje wordt hierdoor even 8 punten, maar in de laatste minuten zet Rotterdam aan (aangemoedigd door het aanwezige publiek) en kantelt de wedstrijd in hun voordeel met een buzzerbeater drietje in de laatste seconde. Zo wil je liever niet de eerste helft afsluiten. Ruststand: 31-29. Het derde kwart een zelfde spelbeeld, met nog steeds over weer veel P-fouten, die resulteren in maar liefst 21 vrije worpen. Duidelijk is dat op deze manier behoorlijk wat spelers het einde niet gaan halen. Uiteindelijk is dit kwart en de wedstrijd nog onbeslist: 17 beide en Rotterdam nog steeds 2 punten voor. Het laatste kwart dan, de spanning neemt toe en beide teams geven elkaar weinig toe. Een drietje van de 1 wordt direct beantwoord door een drietje van de ander. Voor vrije worpen moeten onze mannen stalen zenuwen hebben, want we nemen ze richting de Rotterdamse tribune, die met veel kabaal de schutters uit hun ritme proberen te halen. In onze eigen bucket krijgen de langere mannen van Rotterdam steeds meer de over hand, omdat gegeven de foutenlast we niet veel meer kunnen en onze lengte inmiddels het veld heeft moeten verlaten. Even wordt het stil bij Rotterdam als we in de 9e minuut met een fraai drietje gelijk komen en met 6 seconden de bal op de helft van Rotterdam mogen innemen. Helaas het lukt niet in die zes seconden te scoren. Over time en de spelers lopen enigszins moedeloos het veld af, wetend dat die laatste 5 minuten heel zwaar gaan worden. Na 2 minuten breken we uiteindelijk, als de derde speler met 5 fouten er af moet en er daarna geen wissels meer zijn. De resterende 5, waarvan de meeste bijna onafgebroken de tweede helft in het veld hebben gestaan, doen hun uiterste best maar gebrek aan lengte en vermoeidheid,zorgen er voor dat we in de bucket scores moeten toestaan en zelf niet in meer in staat zijn zuiver te schieten. De zoemer gaat bij 73-68.

Het team verliet, onder luid applaus, met opgeheven hoofd het veld, zonder rondvliegende bidons of geschop tegen tassen. Dat verdiend respect: als je alles gegeven hebt en verlies zuur is, blijf je groots door je verlies te accepteren. Toch waren er ook lessen vandaag. Aanvallend moeten we ons spel blijven spelen en niet mee gaan in het gedraaf van de tegenstander; onze teamspel is veelal beter en zo kunnen we prima aanvallen spelen. Daarnaast moeten we slimmer worden in de verdediging. Als je met 8 bent, kan foutenlast je snel opbreken.Snel de knop omzetten voor de volgende pot: Leiden thuis. Altijd leuk en garantie voor een interessante pot. Kom onze mannen aanmoedigen !

Arend-Jan van der Lely

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren