Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > Lokomotief verslaat CobraNova in prachtige atmosfeer.

Lokomotief verslaat CobraNova in prachtige atmosfeer.

In een volle en kolkende van Zweedenzaal heeft Lokomotief streekgenoot CobraNova met 86-77 verslagen.
CobraNova domineert de openingsfase en neemt direct een 0-8 voorsprong na 2 minuten.

Dan komt Lokomotief los en een paar minuten later is de stand alweer gelijk getrokken: 10-10. De wisselverdedigingen van de thuisploeg beginnen dan zijn effect te zaaien. Er worden veel moeilijke schoten afgedwongen en via snelle uitvallen loopt Lokomotief weg naar 26-18 aan het einde van het eerste kwart.
Ook in het tweede kwart is Lokomotief de betere ploeg. Aanvoerder Lars Jansen blijkt moeilijk af te stoppen door de Voorburgse defensie, maar ook Boyd van der Vuurst de Vries komt met een aantal driepunters goed door in deze fase. Als clubheld Kevin Joukes zich ook nog met de score gaat bemoeien, komt het Rijswijkse publiek helemaal los en gaat het volledig achter de thuisploeg staan. Voor de spelers ontstaat er een fanatische atmosfeer om in te spelen. Ruststand 46-34.
In het derde kwart besluit CobraNova om nog fysieker te gaan spelen en probeert het nog meer het lengte overwicht uit te buiten. Lokomotief heeft het vooral heel erg moeilijk in de rebound in dit kwart en moet oppassen dat het fysiek niet volledig overklast wordt.
Als de verdedigende tactiek wordt omgegooid gaat het iets beter, maar de ploeg moet fysiek alles uit de kast halen. Gelukkig blijft men aanvallend goed in de wedstrijd. Vooral Lars Jansen neemt heel duidelijk de leiding in de aanval in deze fase. Het kwart wordt verloren, maar Lokomotief behoudt wel de leiding in de wedstrijd. eindstand derde kwart: 67-60.
Aan het begin van het 4de kwart moet de thuisploeg toestaan dat CobroNova een 2-8 run plaatst en daarmee op 1 punt komt: 69-68.
Dankzij een aantal goede drives van Lennart en Jeroen Overdevest loopt de thuisploeg via een 10-0 run weer uit naar 79-68 met nog 4 minuten op de klok. Cobranova geeft nog niet op en dankzij oud Lokomotief speler Jaron Dijkhuizen komen de bezoekers weer terug tot 79-75. Een driepunter van Vilius Sajekas zorgt ervoor dat Lokomotief weer wat lucht heeft: 82-75. Luid aangemoedigd door het fanatieke thuispubliek weet Lokomotief een verdiende overwinning binnen te halen: Eindstand 86-77.
Topscoorders: Lars Jansen 27, Lennart Overdevest 11, Vilius Sajekas 10, Luke Essenstam 10, Boyd van der Vuurst de Vries 10, Kevin Joukes 9.

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren