Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > Gatenkaas

Gatenkaas

De zondagmiddag voor Dames 1 is ééntje geworden om niet te veel woorden aan vuil te maken. Het Landslake Lions stond op het programma en werd een proef voor de Lokomotief om te kijken of de positieve lijn doorgetrokken kon worden. Helaas was er van de vechtlust van afgelopen weekend weinig terug te zien...

Al vanaf de eerste minuut laten we spreekwoordelijk "ons de kaas van het brood eten". Op het veld was dit terug te zien doordat de verdediging aan alle kanten voorbij werd gelopen. Hiervoor credits voor Landslake Lions, die met hun snelle spel en wellicht nog snellere transitie de Rijswijkse verdediging in gatenkaas veranderde. Ook in de aanval slaagde Lokomotief er niet in haar spel op te leggen aan de Landsmeerders, waardoor een achterstand op het bord ontstond die niet meer ingehaald kon worden. Met nog één seconden op de klok verrast Nikki Rademaker nog even teamgenoot en tegenstander door er een verre drie in de buzzer in te knallen, helaas kijken we dan nog steeds tegen een achterstand van ongeveer 10 punten aan.

De taken van Landslake en Lokomotief zijn de rest van de wedstrijd precies tegenovergesteld: taak aan Landslake om de voorsprong uit te bouwen, die van Lokomotief om op de achterstand in te lopen. Het wordt dan ook een kwestie: wie trekt er uiteindelijk aan het kortste eind? Helaas wordt al snel duidelijk dat de felheid en vechtlust bij Lokomotief ontbreken en het er niet naar uit gaat zien dat we een sterke verdediging neer gaan zetten. Als de balletjes in de aanval dan ook niet gaan vallen, lijkt de rest van de wedstrijd een formaliteit. De eindstand is dan ook duidelijk: 75-47 in het voordeel van Landslake.

Gelukkig spelen we volgende wedstrijd weer op zaterdag, dus kunnen we volgende week gewoon lui voor de openhaard met een warme chocolademelk van de zondagmiddag genieten. Hopelijk nog na genietend van winst op de grote rivaal Grasshoppers, want aanstaande zaterdag om 16.00 speelt Dames 1 de persoonlijke derby in eigen huis. Hopelijk kunnen de dames een voorbeeld nemen aan het Heren 1 dat afgelopen weekend – in een bomvolle Van Zweedenzaal – de streekderby van CobraNova heeft gewonnen. Een wedstrijd tegen Katwijk is altijd beladen en een beetje extra steun voor Lokomotief Dames 1 is daarom altijd welkom! Dus niks te doen zaterdag? Wees dus om 16.00u van harte welkom in de Van Zweedenzaal om Lokomotief Dames 1 aan te moedigen!

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren