Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > JU16-1: ups and downs

JU16-1: ups and downs

Afgelopen weekenden zat JU16 in een achtbaan. Vorige week eerst Leiden thuis en daarna Apollo uit. Beide geen makkelijke middagen, maar ieder op hun heel eigen wijze.

Eerst Leiden; altijd garantie voor iets extra's. Wederom met 8 spelers; Alan is weer fit, maar Julian is geblesseerd. Vanaf het begin af aan een fysieke wedstrijd, mede getuige de meer dan 10 vrije worpen per kwart. De focus bij onze mannen lijkt beter dan bij Leiden. Daar wij ons richten het op het spel, zijn enkele van Leiden meer bezig met alles buiten het spel. Eerste kwart is daarmee voor ons 20-14. Tweede kwart gaan we geconcentreerd door en lopen verder uit: 49-37. In de tweede helft schakelt Leiden, om de wedstrijd toch nog hun kant op te kantelen, een tandje fysiek bij. Er wordt wel consequent gefloten op evidente fouten, anders waren sommige spelers niet heel het veld afgekomen. Gelukkig wint het basketbal het. In plaats van dichterbij te komen slaan we in dit kwart het grootste gat. De focus resulteert in mooie scores en strak verdedigen. Een kwart stand van 33-16. Het laatste kwart is dan een formaliteit, buiten het feit dat we de 100e erin gooien. Uiteindelijk met 104-74 een ruime winst voor de mannen van JU16-1, maar om nu te zeggen dat het een makkelijke middag was. Dat is snel vergeten, want winnen van Leiden altijd lekker.

Dan de wedstrijd tegen Apollo afgelopen zondag; een heel ander verhaal. Apollo had bedacht 1 keer met het hele team (een aantal jongens speelt vast in U18) te willen spelen voor een toernooi en had de wedstrijd tegen ons daarvoor uitgezocht. Net nu wij 3 vaste krachten moesten missen. Het werd geen makkelijke middag. Zoals wel vaker startten beide ploegen onrustig en weten daarom nog niet het netje te vinden. Marin schiet ons vervolgens naar de enige voorsprong van de middag en nog wel in stijl; keurig drietje. Daarna is het Apollo dat de wedstrijd over neemt. Ze zijn overal en de een na de andere snelle aanval wordt loepzuiver afgerond. Verdedigend staat het ook, zodat wij er aanvallend ook niet door komen. We doen op momenten wel wat terug, maar echt spannend gaat het niet worden blijkt al in het eerste kwart. In de rebound doen we weinig. A) ze zijn groter en B) de kans op fouten is hierbij groter en met 7 spelers (1 speler kon alleen meedoen als het echt nodig was) kunnen we zeker geen foutenlast gebruiken. Apollo speelt dus z'n spel en wij laten daar waar mogelijk ook echt mooie dingen zien. Via 38-12, 35-15, 31-5 is het einde derde kwart 104-32. Het vierde kwart gelooft de coach van Apollo het wel en zet vooral de bankspelers in. Dat resulteert in een aardig kwart waar onze jongens laten zien echt te kunnen ballen, zowel verdedigend als aanvallend. Het vierde kwart is dan ook voor ons 27-28. Met opgeheven verlaten we het veld. Snel vergeten deze pot, komende zondag Harlemlakers thuis. Titelkandidaat dus we zullen (weer) alle zeilen bij moeten zetten. Kom onze mannen aanmoedigen.

Arend-Jan van der Lely

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren