Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > Strijdende Spurs Heren 3 laat tanden zien tegen BV Alphia Heren 1

Strijdende Spurs Heren 3 laat tanden zien tegen BV Alphia Heren 1

Een wedstrijd waarvan vooraf bekend is dat strijd de boventoon zal voeren tegenover basketball. De Spurs gaan al een aantal jaar naar Alphia en iedere keer blijkt het een fysiek zware wedstrijd, waar tegenstanders je uitdagen op meerdere vlakken. Gisteravond was dat niet anders, maar over de gehele wedstrijd was er minder ''haat'' richting elkaar. Verder was er het officiƫle moment dat Dennis IJlst heeft getekend bij de Rijswijk Spurs als volledig lid, iets wat coach Bram wel kon gebruiken als extra optie op het veld.

De eerste periode ging van start en de verdediging van Alphia wordt meteen getest. Zij nemen een zone-verdediging in, waar wij inmiddels wel raad mee weten. Hoog rondspelen, hard insnijden en sterk naar het bord gaan. De uitvoering was niet altijd van het gewenste niveau, maar we konden mee in het spel. Verdedigend was het nog niet goed genoeg, veel punten tegen met een periodestand van: 14-12 achter.
Verder kreeg Cramer een goede tik op zijn rug, waardoor het lastiger was om de wedstrijd te spelen, uiteindelijk ging hij wel verder! Een echte Spur in hart en nieren.

Het tweede kwart liet veel van hetzelfde spel zien, fysiek inside, met afwisselende schoten van buiten. Met vlagen maakten we veel punten, maar er waren ook minuten zonder een score. Wat wel mooi was om te zien, dat er van verschillende spelers de punten kwamen. We namen een kleine afstand om naar de rust te gaan: 30-34 met een voorsprong voor Lokomotief.

In het derde kwart was het rommelig aan beide kanten. Niet voor niks werd er de eerste drie minuten niet gescoord aan beide kanten. Het laat zien dat er verdedigend goed werk werd geleverd, maar aanvallend te onrustig werd gespeeld, met veel balverlies. In de rest van het kwart namen Thomas en Simon de wedstijd over, door aanvallend sterk te spelen, Thomas van binnen en Simon wisselend van binnen en buiten, met enkele goede schoten. Periodescore: 48-38.

Met een gaatje van tien punten, zou het voldoende moeten zijn om de overwinning binnen te slepen. Helaas was de fut een beetje uit de ploeg, waardoor het onnodig spannend werd aan het einde van de wedstrijd. Met nog drie minuten te gaan was de tegenstanderteruggekomen tot 50-52, met nog een klein voordeel voor Lokomotief. Afspraak was rond spelen, de juiste optie zoeken en verdedigend dichtgooien. Vooral het laatste bleek erg belangrijk te zijn om de overwinning te verdienen. Met scores van Thomas en Simon was er een klein gaatje geslagen en de overwinning binnengehaald. Eindstand: 56-51.

Enkele opstootjes, fysiek hard spel, af en toe een mooie aanval, eigenlijk alles zat in de wedstrijd. De Spurshebben laten zien het betere van het spel te bezitten, hun hoofd op de juiste momenten koel te houden, maar ook op de gevraagde delen van de wedstrijd te strijden.Verder zijn er veel punten gemorst bij de vrije worpen, met een zwak percentage van 40%, dat moet beter.
Scores kwamen van iedereen!:
4. Tom 8
5. Mats 2
6. Mees 4
8. Simon 16
9. Patrick 2
12. Thomas 7
15. Dennis 15
27. Casper 2

Laatst aangepast ( maandag, 19 december 2016 10:07 )  

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren