Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > Heren 4: dominant en soeverein

Heren 4: dominant en soeverein

Een groot filosoof stelde bij een personferentie eens de volgende rethorische vraag: zijn wij nou zo goed of zijn zij nou zo slecht? Als coach Alfred wekelijks de verzamelde pers te woord staat in de volgepakte persruimte in de Van Zweedenzaal, is dit een steeds vaker terugkomende vraag.

De stand geeft dan ook nauwelijks aanleiding tot andere vragen. Elf gespeeld, 22 punten en een doelsaldo van +304. En dan te bedenken dat dit doelsaldo nog geflateerd is. Als Forwodians gewoon naar Rijswijk was gekomen volgens schema hadden we het saldo nog wat verder kunnen opkrikken. Nu moesten wij het doen met een schamele 20-0. En als je groot denkt zoals Heren 4 is een winst met 20 punten verschil eigenlijk een verliespot.

De publieke belangstelling rond Heren 4 neemt ook enorm toe. Als je wint heb je vrienden, heb ik wel eens gehoord en dat is voor Heren 4 niet anders. In vroeger tijden zat de voorzitter van de fanclub Feri S regelmatig in z'n eentje op de tribune al dan niet vergezeld door secretaris Eus F (als die niet aan het tafelen was). Nu heeft de fanclub een strikt women only beleid geformuleerd wegens de enorme belangstelling, iets dat Heren 4 en dan vooral Mart en Pino alleen maar toejuicht.

De gemiddelde leeftijd van Heren 4 kruipt zo langzamerhand richting de 45 jaar, de beste jaren moet nog komen dus. Dit is slecht nieuws voor de tegenstanders, want promotie zit er voor dit godenteam niet in. Coach Alf beschikt niet over de papieren om een klasse hoger te coachen. Uiteraard is dit slechts een papieren waarheid. Welke andere coach heeft sinds september 2015 slechts 2 keer verloren, heeft dus een winstratio van bijna 95% en weet precies wat Toon van Helfteren zegt tijdens de time-out?

Als in april de teller 22 gespeeld 44 punten aangeeft zal het dan ook waarschijnlijk ook coach Alf en niet coach Toon zijn die met het Nederlands Herenteam een EK ticket af gaat proberen te dwingen (met gebruik van de licentie van Toon).

Als er nog meer mensen naar Heren 4 willen komen kijken in de tweede seizoenshelft, meld je even aan bij Feri of Eus om teleurstellingen te voorkomen!

 

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren