Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > Mini-Spurs breken CobraNova Heren 4 in het laatste kwart

Mini-Spurs breken CobraNova Heren 4 in het laatste kwart

Een derby tussen CobraNova en Lokomotief is op papier altijd spannend. Deze editie was daarin niet anders. Echter, de Spurs hadden het qua lengte dit keer het nog iets spannender gemaakt, met een revaliderende Jorg (beterschap papa!) en Patrick Beugelsdijk die normaal het bord verdedigd, beide absent. Daar tegenover laten leden van Lokomotief en in het bijzonder de Spurs zien, dat andere leden dan opstaan. Met aanvullingen van Daodi en Max (Swaggy) waren de Spurs kleiner, maar niet minder fel.

Het eerste kwart liet er geen gras over groeien. Een lange mannen zone tegen over de kleine snelle Spurs spelers. Ditmaal stond de zone-aanval vele malen sneller, waardoor we goed konden bij blijven. Helaas schoot hun nummer 7 uit alle hoeken raak, waardoor de score nog niet in het voordeel was van Lokomotief. Bram en Thomas lieten zich vroeg op het sheet noteren met een mooi aantal punten. Eerste periode: 20-17.

Het tweede kwart liet veel van hetzelfde spel zien. De Spurs zochten, steden, vochten voor elke rebound en losse bal, daar waar aan de andere kant de lengte het voordeel van Cobra was. Wederom was nummer 7 die veel teveel mocht aanleggen. Halverwege het kwart werd het zelfs moeilijk, de tegenstander mocht veel vrije worpen aanleggen door slechte verdediging en te weinig communicatie. Maar liefst 9 vrije worpen tegen, waar er maar 4 van werden benut. Een kleine ruststand van 35-37 in het voordeel van Loko.

Het derde kwart was het vechten voor elke millimeter, met scores over en weer. Verdedigend stond het wel steeds beter, in de omschakeling kwam er steeds meer ruimte, omdat de lange mannen niet al te snel zijn en het fysieke spel toch wel zijn werking had op de conditie van de tegenstander. Casper liet hier zijn felheid gelden, door elke lange man tegen te werken en wat punten te pakken. Periodestand: 47-50.

Het laatste kwart was het verzet gebroken, was de pijp van de tegenstander leeg en was er een tactische wissel in de verdediging. Ze gingen gokken op een man-to-man, omdat we toch genoeg punten hadden gemaakt tegen de zone en zij niet automatisch de rebound hadden. Hier wisten de kleine mannen van de Spurs wel raad mee, waardoor er veel gemakkelijke inside kon worden gescoord. Helaas viel Casper geblesseerd uit, door een tik op zijn oor, beterschap! Eindstand: 53-72

Een fysiek moeilijke wedstrijd, waar de Spurs zeker het betere spel hebben laten zien. Lengteverschil is zeker overwonnen, met Thomas als belangrijke man inside. Verder liet Bram zich in zijn return meer dan gelden, door gevaar van binnen en van buiten te stichten met goede schoten. Samen goed voor 42 (!) punten, is dat voor de toch nog jeugdige spelers van de Spurs een genot om mee samen te spelen. Het lengteverschil liet zich ook gelden in het aantal vrijeworpen, maar niet in het percentage. Van de totaal 16 genomen schoten waren er maar 9 raak, met een percentage van 56% is dat te weinig en moet dat beter willen we kampioen worden.

Scoreverloop:
4. Tom 8
7. Kevin 11
10. Max 4
11. Bram 22
12. Thomas 20
17. Daodi 2
27. Casper 5

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren