Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > Runners Up zaterdag beker na omzwervingen weer in Rijswijk

Runners Up zaterdag beker na omzwervingen weer in Rijswijk

15 april 2017 zal een datum zijn die lang in ieders geheugen gegrift zal staan. Het is de datum waarop de Runners Up beker van het zaterdagtoernooi weer terugkeerde in Rijswijk.

 De laatste keer dat Lokomotief deze prestigieuze beker in ontvangst mocht nemen was in 2003. Toen nog met klinkende namen als Hugo Nijman, Marcel Tijssen, Joost Vreeburg, Hugo Butter, Guus Knepper. Er moest toen onder andere worden afgerekend met het Leiderdorp van Ton Kallenberg. Enkele malen was Lokomotief sindsdien dichtbij, diverse finales werden verloren, maar gewonnen werd er nooit. Tot 15 april 2017 dus.

Solide speelde Lokomotief Heren 4 zich naar de finale door overwinningen tegen Binnenland en Seagulls. In de andere poule was titelverdiger Universiteit van Scheveningen al onderuit gegaan tegen Spurs en ook meervoudig Runners Up kampioen ZOO Allstars bleek dit jaar te licht voor een finaleplek, nadat een thriller tegen Spurs met 1 punt in de buzzer verloren ging.

Een finale is natuurlijk een wedstrijd op zich waarin alles kan gebeuren en waarin vorm van de dag doorslaggevend kan zijn. Coach Alf had het wedstrijdshirt intussen verruild voor zn coachshirt om niets aan het toeval over te laten. Er zou vol op de overwinning gespeeld gaan worden. Heren 4 is eigenlijk geen moment in de problemen geweest mede dankzij de wat jongere veteranen Loek en Oeli, waarbij van laatstgenoemde gezegd mag worden dat hij het licht uitschoot in de finale. Pieken als het belangrijk is dus. Daar herken je de echte groten der aarde aan.

Nadat de fotografen zich verdrongen rond het team om deze historische gebeurtenis vast te leggen, was het lastig om de beste foto uit te zoeken.

IMG 1095

 

 

 

 

IMG 1091IMG 1092

Laatst aangepast ( maandag, 17 april 2017 12:54 )  

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren