Basketbalvereniging Lokomotief Hoofdsponsor:kb_logo

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > vanuit het bestuur: vacatures deel 1

vanuit het bestuur: vacatures deel 1

Vanuit het bestuur; vacatures deel 1

Het bericht van vorige week heeft veel reacties opgeroepen. Steunbetuigingen, concrete aanmeldingen voor functies, maar ook kritische kanttekeningen over communicatie. Daarmee is een eerste stap gezet: bewustwording dat een verandering nodig is en dat we dat samen moeten doen. Een belangrijk deel van het bericht ging over een oproep voor meer vrijwilligers die structureel willen helpen bij de organisatie van Lokomotief. Onderstaand het eerste deel aan vacatures. Per vacature is aangegeven bij wie je nadere informatie kunt krijgen dan wel waar je je kunt aanmelden. Schroom niet om vragen te stellen

1.Assistent coaches

Voor praktisch alle teams zijn inmiddels headcoaches gevonden. We zijn voor volgend seizoen nog op zoek naar verschillende assistent coaches dan wel trainers.

Nadere informatie en aanmelden bij de technische commissie tc@lokomotief-rijswijk.nl.

2.Toernooicommissieleden

Naast de competitie organiseert Lokomotief het eigen Loko camp en deelname aan toernooien. Door de deelnemers worden deze hoog gewaardeerd, omdat het spelers beter maakt en het verenigingsgevoel stimuleert. Per direct zijn we op zoek vrijwilligers die de organisatie van de verschillende kampen en toernooien willen organiseren:
a.Organisatie Trainingsweekend 18 – 20 aug 2017 incl. eten koken voor de kinderen 19/20 augustus

Hiervoor is op aanvraag een draaiboek beschikbaar. Dit evenement valt voor wat betreft de organisatie in tweeën uiteen: a) trainingsgedeelte, vooral het regelen van de aanmeldingen en het in plannen van de trainingen. b) logistieke gedeelte. Omdat de spelers de hele dag bij Lokomotief zijn worden de maaltijden verzorgd door ouders. Ook dit vergt organisatie zodat op de juiste momenten de juiste maaltijden er zijn. Ook zijn er ouders nodig die tijdens het trainingsweekend in de kantine de maaltijden verzorgen. We zoeken een coördinator die alles rondom het trainingsweekend regelt. Daarnaast zijn we op zoek naar ouders die mee willen helpen in de kantine en met het bereiden van de maaltijden.
b.Organisatie Toernooi in Limfjord, 27 – 31 december 2017

Hiervoor is op aanvraag een draaiboek beschikbaar. Lokomotief gaat al jaren naar dit toernooi en derhalve is bekend wat er moet gebeuren en wat er valt te verwachten. Hiervoor wordt iemand gezocht die de organisatie vooraf coördineert en tijdens de reis en het toernooi de leiding neemt. Ter indicatie: de groep varieert tussen de 60 en 90 deelnemers.
c.Organisatie Loko camp 2018

Hiervoor is op aanvraag een draaiboek beschikbaar. Vergelijkbaar met het werk voor Limfjord (maar dan zonder reis): het vooraf organiseren van het kamp (aanmeldingen, programma, logistiek) en het tijdens het kamp (meestal laatste weekend voor de zomervakantie) de algehele leiding nemen.

Voor alle functies geldt dat geen specifieke basketball kennis nodig is. Het gaat vooral om organisatorische en leidinggevende kwaliteiten. De coördinator vormt samen met de coaches de leiding van het kamp of het toernooi, waarbij de coördinator het zo organiseert dat de coaches zich kunnen richten op de teams en het basketballen en het overige geregeld wordt door anderen. Nadere informatie en aanmelding via de technische commissie (tc@lokomotief-rijswijk.nl).

3.Scheidsrechterscommissie.

Als vereniging zijn we zelf verantwoordelijk voor het leveren van scheidsrechters voor de thuiswedstrijden en regiotoernooien, dan wel we moeten voor de landelijk spelende teams een scheidsrechter aanleveren bij de bond. We zijn op zoek naar iemand die zowel de opleiding van de verenigingsscheidsrechters organiseert, alsmede de werving van bondsscheidsrechters die voor Lokomotief willen fluiten (medio januari organiseren tbv inzet vanaf september). Voor informatie zie site NBB: opleidingsplan. Daarnaast zijn Guus Knepper en Mark Verburg beschikbaar om inhoudelijke bijdrages te leveren. Meer informatie beschikbaar bij de technische commissie. We zijn op zoek naar iemand die affiniteit heeft met opleiden en het vak van scheidsrechter. Daarnaast is een netwerk in de scheidsrechterswereld wenselijk, maar niet noodzakelijk. Binnen Lokomotief zijn we bezig om alle functies die nodig zijn om wedstrijden te organiseren te bundelen in een nieuw op te richten commissie wedstrijdzaken. De scheidsrechterscommissie gaat daar onder vallen en dat betekent dat invulling van de taak nog kan variëren, er is derhalve ook ruimte om de organisatie zelf nader in te vullen. Nadere informatie en aanmelding bij het bestuur (bestuur@lokomotief-rijswijk.nl)

Het bestuur hoopt dat er snel geïnteresseerden zich melden. Alleen dan kunnen we onze hoge kwaliteit continueren. In deze ronde vooral basketball gerelateerde functies. In deel 2 komen meer organisatorische functies voor de vereniging aan bod.

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren