Basketbalvereniging Lokomotief Hoofdsponsor:kb_logo

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > Finalewedstrijd MU18 BC Apollo versus Lokomotief, gespeeld 14 mei 2017

Finalewedstrijd MU18 BC Apollo versus Lokomotief, gespeeld 14 mei 2017

"Het team versus de individuen: hoe teamspel en basketballintelligentie tot de zege leiden"

Wat doen we met moeder deze Moederdag? Deze vraag was dit jaar gemakkelijk beantwoord: we duwden haar in de auto en voerden haar mee naar Landstede Sportcentrum te Zwolle. Daar kon ze tijdens de NBB finalewedstrijd van de Mannen beneden de 18 jaar luidkeels meejoelen met de Lokomotiefschare. En met ratels en toeters werd het allemaal nóg gezelliger voor moeders, en ze schakelde dan ook terstond haar gehoorapparaatjes uit!

Het team MU18 blaakte van zelfvertrouwen! Maar toch, en misschien durfde niet iedereen dat toe te geven, voorafgaande aan de wedstrijd heerste op z'n minst een vage ongerustheid. Drie belangrijke spelers zouden wegens blessures de strijd vanaf het spelersbankje moeten bijwonen: Keye, Wiebe en Pablo. Van deze drie verscheen Pablo uiteindelijk alsnog in tenue op het veld, waardoor onze ongerustheid met zeker 33% af nam.

Voor Lokomotief betraden Willem, David, Ivo, Boyd en Marnix als eersten het veld. Ivo wiste in de eerste minuut met twee vrije worpen het getal 0 van het scorebord. Vanaf het begin hielden de Loko's het hoofd koel en lieten ze zich niet van de wijs brengen door de zware druk die de Amsterdammers uitoefenden. Onze verdediging hield het gebied rond de ring zelfverzekerd onder controle. De tegenstander werd hierdoor herhaaldelijk gedwongen tot het nemen van afstandsschoten, die er meestal naast gingen.Alleen in het derde kwart zou de verdediging een korte tijd verzwakken en kwamen de aanvallers dichterbij de basket. Tot aan het vierde kwart zouden de scores min of meer gelijk op gaan, met een lichte voorsprong voor Lokomotief. Vrijwelelke score werd snel met een tegentreffer beantwoord.

Apollo speelde het spel fysiek en hard. Onze spelers werden regelmatig door twee tegenstanders vastgepind of zelfs getorpedeerd. Het aantal persoonlijke fouten van Apollo liep in de eerste twee kwarten dan ook twee keer zo snel op. Hun nummers 6 en 7 kwamen na de rust op 4 fouten te staan, zodat ze iets minder contactueel gingen spelen.

In het derde kwart wisten de Loko's de grootste voorsprong van 11 punten op te bouwen. De aanvallen werden dan ook langer gerekt. De voorsprong bleef tot ver in het vierde kwart comfortabel en met minder dan twee minuten op de klok was de verleiding groot om te denken dat de overwinning in de knip was. Twee mooie, maar vermaledijde, driepunters van Apollo reduceerden de voorsprong tot een luttele 2 punten. Ai!Het zou toch niet gebeuren dat in de laatste seconden... Mede doordat de Amsterdammers nog een kans roken, nam hun felheid toe. Een felheid die tot de laatste persoonlijke fout van de wedstrijd leidde. Willem haalde één punt uit de laatste twee vrije worpen. Na de tweede, gemiste, worp tikte de nummer 13 van Apollo (hebben wij toch méér geluk met onze nummer 13...) de bal precies terug in Willems handen. Hun kans op een laatste balbezit en daarmee een eventuele gelijkmaker was hiermee definitief verkeken. Nog enkele tellen de bal rondspelen en de titel was binnen. Kampioen Eredivisie MU18 van Nederland. Keurig gedaan, mannen van Lokomotief!

Team Lokomotief: Keye (geblesseerd), Willem, David, Wiebe (geblesseerd), Joost, Pablo, Ivo, Boyd, Marnix, Mees, Sjoerd, Thomas, Denzel.

Coaches: Lars en Tim

Q1: 13 – 15 ; Q2 31 – 33 ; Q3 53 – 58 ; Einduitslag 69 – 72
Willem​24p; Boyd 12p; Ivo 13p; David 9p; Marnix 6p; Joost 4p; Mees 2p; Pablo 2p.

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren