Basketbalvereniging Lokomotief Hoofdsponsor:kb_logo

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Algemeen > VU12 Kampioen van Nederland 2017

VU12 Kampioen van Nederland 2017

Afgelopen zaterdag stond de 2e dag van het NK op het programma. De laatste 2 weken hebben de meiden nog hard doorgetraind voor deze dag! De meiden en de coaches waren er klaar voor. Dit keer moesten we naar Lelystad afreizen.

De eerste wedstrijd moesten we tegen de Orca's uit Urk. Zij werden aangemoedigd door een grote groep fans. Maar ook de Loko-supporters waren goed vertegenwoordigd. Het 1e kwart waren de Loko-meiden wat gespannen en verliep rommelig. Vanaf het 2e kwart kregen de meiden grip op de wedstrijd en liepen zij uit. De Loko-meiden lieten het goede spel zien wat we van ze gewend zijn. De meiden gingen rusten met 32-13. Ondanks dat de Orca's ruim achterstonden bleven de fans hun meiden enorm aanmoedigen. Het aanmoedigen ging gepaard met leuke meezingliedjes en de Loko-supporters haaktendaar vrolijk op in! De meiden bouwden de voorsprong rustig uit en de wedstrijd werd gewonnen met 72-36.

De meiden konden nu even rustig bijkomen en genieten van de overwinning. Om 6-uur stond de 2e wedstrijd op het programma en de tegenstanders waren de Dozy-meiden uit Den Helder. Zij hadden ook al hun wedstrijden gewonnen. Dit is de finale! Je zou denken dat de meiden gespannen waren maar daar was niets van te merken. De Loko-meiden waren gezellig aan het kletsen en ingooien met de Dozy-meiden. Ook werden er contacten gelegd via Snapchat en Instagram. Dat was erg leuk om te zien.

Voor de finale waren er inmiddels nog meer Loko-supporters naar Lelystad gekomen. Voor de meiden was het een enorme verrassing dat ook Ella Tijssen kwam kijken! Zij was namelijk vorig jaar de assistent-coach van de meiden. Eindelijk is het 6-uur en kan de wedstrijd beginnen! De Dozy-meiden maaktende eerste score maar de Loko-meiden haakten goed aan.Vervolgens scoorden de meiden een aantal punten op rij. Het 1e kwart werd door Loko gewonnen met 12-22 maar er werden wel een hoop persoonlijke fouten gemaakt. Hierna hielden Rob en Carmen een aantal meiden uit voorzorg aan de kant. De voorsprong werd uitgebouwd en de meiden gingen rusten met 22-42.

In het 3e kwart werd het wel duidelijk dat ze het niet meer zouden weggeven. Eindstand 3e kwart 30-55. In het 4e kwart konden de meiden vrijuit spelen. De overwinning zou niet meer in gevaar komen. Rob en Carmen gaven iedereen nog speelminuten. Daar was dan de verlossende zoemer. De meiden hadden de wedstrijd gewonnen met 72-35. De ontlading liet zich wel raden. Tranen rolden van vreugde en geluk. Voor het eerst een vu12 team van Lokomotief Nederlands Kampioen! Wat een prestatie van de meiden en de coaches!

Wat er nog volgde was de huldiging voor de nummers 1,2 en 3. Op plaats nummer 3 was Attacus uit Veghel geƫindigd. Dit is een hele goede prestatie, zij deden voor het eerst mee aan het NK. Een mooi debuut dus! Als 2e eindigden de sterke meiden van Dozy Den Helder. En bij de prijsuitreiking van de Loko-meiden vormden zij een erehaag voor onze meiden. Dit was zeer leuk om te zien en werd enorm gewaardeerd!

De huldiging werd geƫindigd met een gezamenlijke foto van de nummers 1,2 en 3! Deze komt te staan op de website van de NBB. De foto werd gemaakt door onze trouwe supporter en fotograaf Aad!

Het feestje eindigde met de "Beker Douche". De meiden en Rob gingen met kleren en al zingend, met de beker, onder de douche. De missie was geslaagd. Nederlands Kampioen en ze kunnen met de foto op de wall of fame in de van Zweedenzaal!

Alle supporters die de moeite hebben genomen om naar Lelystad te komen willen wij bedanken. Jullie aanmoedigingen hebben de meiden enorm geholpen! Ook zijn we blij met de leuke foto's en filmpjes die zijn gemaakt. Dit is een leuke herinnering voor later!

Langs deze weg willen wij ook Julia en Semra (VU14) bedanken voor het meetrainen in de afgelopen weken. En niet te vergeten Mirthe! (VU10). Zij deed afgelopen zaterdag voor het eerst mee. Ondanks dat ze het spannend vond, heeft ze het heel goed gedaan!

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren