Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Jongens U18-1 > JU18-1 bereikt finale NBB-beker !!

JU18-1 bereikt finale NBB-beker !!

In de luwte van het spektakel rond de Heren 1wedstrijd tegen Shoeters, mocht zaterdag 6 februari JU18-1 aantreden tegen Waterland Basketball voor de halve finale van de NBB-beker. 
Dit seizoen eindigde eerdere ontmoetingen in het voordeel van onze jongens, maar ja resultaten uit het verleden….

Wat het was blijft gissen, maar de mannen begonnen niet scherp en Waterland had er (aangemoedigd door het eigen publiek) duidelijk wel zin in. We worden even overlopen: de verdediging laat gaten vallen en toegegeven bij Waterland valt alles….en zo staat het na een aantal minuten 12-2….
Nu maakt U18 er gewoonte van om eerst achter te komen en meestal komt het goed (tegen Rotterdam wel, maar tegen Shoeters weer niet). Na 4 minuten wordt de verdediging aangehaald en hierdoor vallen voor Waterland de ballen niet meer. In de aanval gaat er ook een tandje bij en lopen we in. Bij 12-14 moet Waterland een time out nemen, maar die helpt niet meer. De Loko mannen zijn wakker en lopen verder uit. Eind 1
e kwart 16-20…

Je zou zeggen doorzetten en Waterland op grote achterstand zetten, want aanvallend is de basis smal bij Waterland en als we zelf gas geven hapt de verdediging ook naar adem. Dat lijkt te veel gevraagd. Zo fraai als het soms is, zo knullig gaat het er ook regelmatig aan toe. Waterland blijft daardoor bij en deze wedstrijd wil maar geen topper worden; via 13-10 en 12-9 is het aan het einde van het derde kwart: 35-45. Het laatste kwart zetten we wel door en blijven verdedigen en met 8-17 eindigt de wedstrijd in 43-63. Yes, de finale bereikt. Een bescheiden gejuich en applaus. 

Het bereiken van de finale is uiteraard een prestatie en felicitatie waard! Wellicht verwachten we te veel spektakel en Waterland is toch de huidige nummer 4. Dus makkelijke partijen zijn het niet. Ook missen we spelers en Lucas viel met een forse enkelblessure uit. Dat drukt de stemming wellicht ook en daarmee was het vooral een zakelijke overwinning deze zaterdagmiddag.

Op naar de volgende wedstrijden (zaterdag Almonte uit) en in het paasweekeinde de finale voor de beker tegen Rotterdam. Er zal dus nog genoeg te genieten zijn dit seizoen, want JU18 is een topteam en we staan nog steeds bovenaan in de competitie. 

Arend-Jan van der Lely

 

 

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren