Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Meisjes U16 > MU16 geniet na van Limfjord 2015

MU16 geniet na van Limfjord 2015

MU16 geniet na...Op facebook al gepost en veel geliket. Maar voor wie niet aan social media doet, hier nu ook het verslag.

Dag 1

'Derde kerstdag' vroeg vertrokken wij voor het derde jaar achtereen naar Denemarken. 's Ochtends vroeg werd er verzameld. Spullen inladen, afscheid nemen van de ouders en de bus kon stipt om 6:00 vertrekken. Dit jaar gingen we met maar 7 speelsters, maar de instelling was er niet minder door. Gedurende de busrit hoorde je de meiden al praten, dit jaar moeten we echt winnen hoor!! De uitschakeling door de Polen vorig jaar zat menigeen nog dwars! Na twaalf gezellige uren in de bus kwamen wij rond 18:00 bij het Idreatscenter aan. Wij waren dit jaar zo vroeg dat er nog niet eens gegeten kon worden. Maar het eten was weer eens het wachten waard... Na acht jaar, stond ook dit jaar weer de beruchte 'gehaktbal' op het menu. Echt genieten deden de meiden niet, maar iedereen at braaf iets.

Na het eten vertrok de bus naar de school. Weer hadden wij hetzelfde plekje in de school, dat voelt toch ondertussen wel een beetje als thuiskomen..

Door de ouders die met auto's waren, en de beruchte hooligans.. waren de lokalen al leeggemaakt en verdeeld. (Top!) Het was dus alleen een kwestie van uitladen en bedden oppompen en opmaken. Die twaalf uur in de bus hangen gaat niet in je koude kleren zitten, de meiden zochten vrij snel zelf hun bed op! Verstandig!! Want de volgende ochtend stond om 8:45 de eerste wedstrijd al gepland!

Dag 2

Na een vroeg ontbijtje vertrokken wij vol goede moed naar de zaal. Gelukkig speelden wij in de Osthallen, de sporthal naast onze school! Wij waren ruim op tijd, zodat we nog een stukje van de wedstrijd van MU18 konden zien, zij moesten namelijk al om 8(!) uur spelen. Zowel MU18 als wij speelden tegen het Belgische BTL Verviers Pepinster. Samen met heel veel supporters van Pepinster zagen wij MU18 helaas verliezen. Wij hadden dus iets recht te zetten. En dat gebeurden! De meiden vlogen over het veld. Al snel waren de vele supporters en trommels van de Belgen stil. Tot de laatste minuut van de wedstrijd had de tegenstander slechts 1 punt. De verdediging stond als een huis, en wij scoorden er op los. Eindstand: 55-3.

De volgende wedstrijd zou pas om 18:45 zijn. Besloten werd om te gaan zwemmen! Eenmaal in het Idreat aangekomen, bleek het zwembad dicht te zijn/ of je moest betalen? De Deense meneren snapten ons in ieder geval niet. Besloten werd om dan maar eerst MU12 aan te moedigen en te lunchen. Nadat MU12 ook dik gewonnen hadden en er gegeten was gingen we toch maar even kijken bij het zwembad. Er lag iemand te slapen op een bank.. Of dat nu de bewaker was of niet? Het poortje was open, wat betekende: gratis zwemmen! Een aantal duiken van de duikplan, ritjes van de glijbaan en 20 baantjes verder sloten de meiden het feest af met een ontspannen sessie in de sauna. Daarna gingen wij terug naar de school om even een middagdutje te doen. Vervolgens hebben wij een wandeling gemaakt en brood gekocht, zodat we nog iets konden eten voor de wedstrijd. Wij speelden onze tweede wedstrijd tegen het Belgische K-Basketteam Kortrijk. Zij spelen landelijk in Belgiƫ. Na het lange wachten van vandaag moesten wij wel nog even op stoom komen, het stond lang 6-6, maar daarna kwamen wij los!! Tot ongenoegen van de coach van de Belgen. De meiden speelden erg goed. Wij verdedigden erg goed en bleven in de aanval rustig de vrije man zoeken. De Belgen moesten veel fouten maken om ons af te stoppen. De meneer van de tegenstander was het hier niet mee eens, en had meer zin in een potje rugby.. Wat uiteindelijk resulteerde in vier T's voor de tegenstander. Erg jammer, maar desalniettemin een winst! 35-15 was de eindstand. Achteraf kregen we nog complimenten van de Duitse scheidsrechter voor ons attractieve snelle spel, altijd leuk!

Vervolgens gingen wij douchen en wat het pizza avond samen met JU18, MU18 en HU20. En oja.. een halfuur wachten in een koud bushokje met zijn twintigen, keihard meezingen met liedjes en meiden die dingen verzonnen waardoor auto's wel zouden stoppen.. Het zou de kou wel zijn geweest..

Dag 3

Wij hoefden de derde dag pas om 12:00 te spelen. Op het hoofdveld!! En tegen de Polen!! Beide hadden al twee keer gewonnen en waren dus allebei al door in het toernooi. Het ging om de eerste en tweede plaats. Werden wij eerste zouden wij 's avonds om 21:30 tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de nummer 2 uit onze poule tegen de nummer 2 uit de andere poule. Verloren wij dan moesten we om 17:00 nog een wedstrijd spelen tegen de nummer 2 uit de andere poule. Een raar systeem dus.. De Polen, IUKS Orlik, waren geen onbekende van ons. Vorig jaar waren wij namelijk tweede achter hun in de poule en verloren we daarna weer van hun. Tijd voor revanche dus. Deze kwam (helaas/gelukkig?) niet om 12:00 op het hoofdveld. Of het de zenuwen waren of iets anders? Met vlagen prachtig spel werd afgewisseld met slordig balverlies. Uiteindelijk werd er met twee punten verloren. (Vraag maar aan de thuisblijvers hoe spannend dit was (via de app..)). Het was een mooie wedstrijd, met veel leermomenten!

Om 17:00 moesten we dus een tussenwedstrijd spelen. Wij mochten het in de 'stink'school opnemen tegen BV Hoofddorp. De schroom die de meiden over zich hadden op het hoofdveld viel van ze af, en de winst werd easy binnen gehaald. Wat een beetje zelfvertrouwen toch kan doen.. Eindstand 18-55.

Om 21:30 mochten we het in de halve finale dus weer opnemen tegen de Polen! Zou vier keer dan scheepsrecht zijn?! Wij begonnen al met een voorsprong, we waren vroeg van te voren in de zaal en begonnen goed geconcentreerd met warmlopen. De Polen waren wat verbaasd ons te zien, en vroegen wel een aantal keer huh we hoeven toch niet tegen jullie? Jullie moeten vast op dat andere veld?! Maar nee! De wedstrijd tegen de Polen was wederom bloedstollend. 8 punten voor, 3 achter, 2 achter, 1 achter, nog 20 seconden, en daar was de score! WINST MET 1 PUNT VAN POLEN. EIN-DE-LIJK. Iedereen vloog elkaar in de armen van blijdschap, eindelijk gewonnen van de Polen, zelfs de coach van Polen kwam een knuffel brengen aan de coach. De meiden hebben fantastisch gespeeld. Het was enorm gaaf om van de Polen te winnen, met ZOVEEL LOKO publiek (hooligans) aan de kant, dit heeft zeker geholpen!! Daarna om 23:00 moesten de HU20 nog een halve finale spelen. Zij hadden ons zo hard aangemoedigd dat unaniem besloten werd dit ook bij hen te doen. Uiteindelijk wonnen zij ook. Daarna snel terug naar de school, tassen alvast inpakken en slapen, want de finale stond de volgende morgen al om 10:00 gepland.

Dag 4

We gingen vroeg op en pakten alle spullen alvast in. Op naar het hoofdveld! We wisten nu hoe het was om hierop te spelen. Helaas was de finale niks meer dan een formaliteit.. Er werd erg eenvoudig gewonnen van DAS, 9-51 was de eindstand. Misschien ook wel lekker, na die thriller van de avond ervoor.. Maar het maakte de ontlading na de wedstrijd wel iets minder. Maar de winst op de Polen voelt nog steeeds errug goed!! En met die winst in onze gedachten namen we de medaille in ontvangst! Na onze finale waren er maar liefst nog vijf andere finales. Vijf kampioenen en een tweede plek, een groot succes van allen Loko teams! Kortom, Denemarken was weer geweldig!

MU16 heeft een geweldig toernooi gespeeld en is echt boven zichzelf uitgestegen. Stuk voor stuk hebben de meiden hun steentje bijgedragen, chapeau! Dit was niet mogelijk geweest zonder alle trouwe supporters (hooligans) en meegereisde ouders.

Meiden en LOKO bedankt voor weer een geweldig toernooi, jullie mooie spel, en vooral alle gekkigheid en gezelligheid. Jullie zijn toppers!

MU16 Limfjord

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren