Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Jongens U16-1 > JU16-1: de kop is er af

JU16-1: de kop is er af

Afgelopen zondag, na een lange voorbereiding, mochten de mannen (en 1 vrouw) dan eindelijk los voor het echie. Saillant detail. Eerste tegenstander was BA Limburg met onze 'eigen' Hylke als coach. Het werd een wedstrijd zoals de sport hoort te zijn: op het veld een mooie strijd, daar buiten vooral een samenzijn van liefhebbers.....Jurre doet verslag.

De eerste helft: Begonnen goed. Limburg kon bij blijven omdat verdedigend de organisatie nog niet altijd even goed was. Einde eerste kwart 22-16. Tweede kwart in de aanval nog steeds goede aanvallen waarbij ook na wissels de spelletjes goed gingen. In de verdediging minder fouten, maar nog steeds regelmatig gaten, waardoor Limburg 'bij' kon blijven. Met in het tweede kwart 23-15 een ruststand van 45-31.

We begonnen het derde kwart heel goed. In korte tijd liepen we verder uit en Limburg had moeite om ons bij te houden. In de eerste vier minuten hadden we een 11-4 run. We spelen goed samen. In het tweede deel kon Limburg toch weer iets dichter bij komen. Eind derde kwart 27-18 met tussenstand 72-49. Het laatste kwart wisselde de coach lekker door en zo kon iedereen z'n minuten maken. Limburg kwam niet meer dichterbij en wij vielen nog wel aan maar niet alles lukte meer. We maakten veel fouten. Het laatste kwart hadden we maar liefst acht fouten. Laatste kwart 20-16 en de eindstand dus 92-65. Kortom een goede eerste wedstrijd.

De coaches kijken ook tevreden terug. Nog niet alles liep goed (verdedigend kan het strakker en zorgvuldiger), maar iedereen vervulde zijn taak goed en daardoor stond er wel een TEAM dat lijkt op een ruwe diamant. Daarnaast zijn de eerste punten binnen en dat is altijd lekker voor het zelfvertrouwen. Zeker als de volgende pot volgende week in het hoge noorden mag worden gespeeld. Een dubbele ontmoeting van JU16 en JU18 (dat overigens ook de eerste punten knap in Rijswijk hield) tegen de mannen van RTC Noord. Ik zou een 'ommetje' maken om deze twee wedstrijden te zien.......

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren