Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Jongens U16-1 > JU16-1: Thriller zorgt voor plaatsing kersttoernooi Kortrijk

JU16-1: Thriller zorgt voor plaatsing kersttoernooi Kortrijk

Nog 15 seconden op de klok, gelijke stand en de tegenstander brengt de bal op. Hun topschutter verliezen we even uit oog en legt aan voor het schot. Velen denken al aan het verlies, maar de bal stuit van de ring. De rebound is voor Loko en 1 speler dacht gelukkig niet aan de rebound, maar sprint naar de overkant. Hij staat daar dan ook, tot ieders verbazing, helemaal alleen. Via een strakke pass krijgt hij de bal en maakt een simpele score, waarna direct de zoemer gaat....Het Loko-kamp ontploft.....Zoals zo vaak, je kunt de hele wedstrijd voor of achter staan, het gaat om de stand bij de laatste zoemer en die was vandaag twee punten in het voordeel van Lokomotief.

Terug naar het begin. JU16-1 wil graag deze kerst naar het toernooi in Kortrijk. Dat was overschreven dus moest er een plaatsingstoernooi gespeeld worden afgelopen zondag. Twee wedstijden winnen betekende plaatsing. De eerste wedstrijd tegen Guco Lier zou de zwaarste zijn. Dit team is kampioen van België en leidend in de huidige competitie en dit bleek ook meteen een zware kluif voor JU16-1. Het eerste kwart werden we gelijk op forse achterstand gezet en heel lang leek het toernooi met kerst ver weg. Telkens als Loko aanklampte namen de Belgen weer een sprintje en was de achterstand er weer. Alleen lieten de scores in de kwarten een positief verloop zien. De mannen en 1 vrouw wonnen namelijk kwart 2 en 3 en liepen zo dus wel in. Het kat en muisspel ging tot ver in kwart 4 door, met uiteindelijk die gelijke stand met nog 10 seconden en de apotheose op 0 seconden. Iedereen kon opgelucht adem halen, de eerste stap was gezet met nog één te gaan....Via de meegereisde scouts waren de tegenstanders op het andere veld gevolgd en dit zou een mindere tegenstander worden. Echter op toernooien staat iedere wedstrijd op zich en resultaten uit het verleden bieden geen....juist, concentratie dus en bijkomen want het team had veel moeten geven voor het eerste resultaat.



























De tweede wedstrijd tegen Tiger Zwevegem startte inderdaad als verwacht: Loko is duidelijk sterker en is goed op dreef. We scoren er lustig op los vanuit alle posities en de tegenstander is vooral onder de indruk van ons. Niets aan de hand zou je denken, alleen het tweede kwart geeft een ander beeld: bekomen van de eerste schrik en door slordigheidjes aan onze zijde gaat de tegenstander er in geloven en weet prima mee te komen. Het tweede kwart winnen we nog, maar wel met slechts 2 punten verschil. Het derde kwart wordt nog dramatischer. De Lokomotief komt bijna volledig tot stilstand en De Tiger zet de aanval in en nadert op een gegeven moment tot 6 punten. Gelukkig weten we ons in het vierde kwart te herpakken en winnen we uiteindelijk met een comfortabele voorsprong, maar we hadden duidelijk een andere wedstrijd voor ogen...We halen opgelucht adem en stellen enigszins bedrukt vast dat we na de kerst naar Kortrijk gaan.

Het was een leerzame dag, met het gewenste resultaat en genoeg stof om over na te denken. De coaches kijken tevreden terug op de eerste wedstrijd: "het was ronduit knap hoe het team bleef geloven in het eigen spel en niet in paniek raakte. We bleven knokken en slim spelen tot zelfs die laatste seconden". Des te jammer was de matige tweede wedstrijd. Er bleef toch, ondanks het behaalde resultaat, iets van een ongemakkelijk gevoel achter bij het team. Dat heeft een dagje Kortrijk overigens nog wel opgeleverd: opvallend was de saamhorigheid en sfeer in het team. Dat gaat tot mooie dingen leiden. Ik zou wel weten waar ik naar toe ging tussen kerst en oudjaar....Kortrijk.

Arend-Jan van der Lely

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren