Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Jongens U16-1 > JU16-1: waar jongens mannen worden...

JU16-1: waar jongens mannen worden...

Zondag stond voor JU16-1 de topper tegen SPM Shoeters op de agenda. Oftewel de beide tot dan toe ongeslagen koplopers. Na deze wedstrijd zou één van beide nog maar ongeslagen boven aan staan. Oftewel wederom een 4-punten pot. Het werd een ongemeen spannende wedstrijd, waar JU16-1 veerkracht toonde en daardoor aan het langste eind trok....

 Tijdens het inlopen is al iets van de lading die op deze wedstrijd rust te zien. Spelers 'bespieden' elkaar voortdurend tijdens het warmlopen, waarbij opvalt dat Shoeters fysiek meer op het veld zet. Vanaf de sprongbal was het Shoeters dat flitsend van start gaat. Het duizelt Lokomotief duidelijk in die eerste paar minuten. We draven in het hoge tempo mee, maar weten zelf niet te scoren en weten de aanvallen van Shoeters niet te stoppen. Na drie minuten is het 2-13....Oeps, deze wedstrijd wordt niet nu toch al beslist...? JU16-1 (incl. staff) raakt echter niet in paniek, we blijven geconcentreerd ons spel spelen en komen puntje voor puntje terug. Als het 13-13 wordt zijn de rollen omgedraaid. Loko blijft door gaan en Shoeters weet nog maar 1 keer het netje te vinden. Hierbij pakken de wissels voor Loko beter uit dan die van Shoeters: wissels van de Loko-bank schieten meteen vernietigend raak en brengen daardoor veel energie mee. Eind eerste kwart 20-15. Beide ploegen gaan in tweede kwart onvermoeibaar door, waarbij er een gelijk opgaande strijd is. Hierbij wordt iedere run van Shoeters adequaat beantwoord door een prachtige teamplay of individuele actie van Loko. Het tempo blijft onveranderd hoog en de vraag rijst wanneer houdt dit op, want jongens kunnen dit toch niet vol houden. Zoals gezegd een praktisch gelijk opgaande strijd, waarbij Shoeters wel 2 punten dichterbij komt; rust: 38-35.

Na rust zet Shoeters even aan en lijken ze de overhand te krijgen, maar telkens is daar het antwoord weer van Loko met een wervelende play of dreun van een driepunter. De spelers van Shoeters lijken er moedeloos van te worden als je naar de gezichten kijkt. Daartegen over staat een Loko dat bij tegenvallers gaat knokken, wat iedere keer beloond wordt met mooie scores. Eind derde kwart weer 5 punten uitgelopen naar 63-55. Maar er is nog niets beslist, want beide ploegen blijven elkaar bestrijden en scherpte is iedere seconde nodig. Het vierde kwart een zelfde beeld als het derde, waarbij Shoeters het wel meer van de individuele klasse moet hebben (die er zeker is!). Bij Loko schitteren ook een aantal spelers, maar hierbij is er meer afwisseling tussen individuele acties en teamplays en daardoor krijgt Shoeters geen grip meer op de wedstrijd: worden de schutters onder druk gezet, staat er iemand onder de bucket vrij; houden ze de bucket dicht komen de schutters weer in beeld. Opvallend is dat in beide gevallen de ballen moeiteloos door het netje vielen. Ook het vierde kwart uiteindelijk overtuigend gewonnen met 25-21 en eindstand 88-76. Yess de winst is binnen en de leiding in de eredivisie JU16 !

Vandaag wederom een wedstrijd eredivisiewaardig. Was het tegen Leiden vooral een strijd met vechtlust. Tegen Shoeters liet Loko het beste van het teamspel zien, waarbij we als het tegen zit niet in paniek raakten, maar (al dan niet met wederom prima invallers er bij) sterker gaan spelen. Onze jongens worden echte mannen in het veld! Wat helpt is dat de coachingstaff ook z'n rust bewaard en slim schaakt om het team beter te laten presteren. Met af en toe een stevige aanmoediging, maar meestal rustig uitleggen van het tactisch plan en schuiven met pionnen wanneer nodig. Volgende week zondag de laatste wedstrijd van dit jaar uit tegen Zwolle. Hiervoor geldt vooral blijven concentreren, ook bij wedstrijden met op papier mindere tegenstanders. Onderschatting is de grootste vijand en Loko wordt de te kloppen ploeg, wat ook altijd extra energie geeft bij de tegenstander..

JU16 1

Arend-Jan van der Lely

Zie hier het verslag op de website van Den Bosch

 

Laatst aangepast ( maandag, 14 december 2015 15:49 )  

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren