Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Jongens U16-1 > JU16-1: worstelt en komt boven….

JU16-1: worstelt en komt boven….

Na het verlies vorige week in de Den Bosch is de derde plek voor JU16 het hoogst haalbare in de reguliere competitie. Alleen theoretische verliespartijen van onze tegenstanders zouden hier nog verandering in kunnen brengen. Je zou verwachten dat met het wegvallen van deze druk de mannen en vrouw vrijuit zouden gaan spelen tegen de nummer laatst BA Zwolle. Het liep anders....

Je vraagt je af waarom Zwolle onderaan staat. Een gemiddeld lang team en handige spelers die echt wat kunnen met een bal. Het eerste kwart laat een aantrekkelijke wedstrijd zien: het spel gaat op en neer, waarbij Loko wel steeds voor blijft. Einde eerste kwart 21 – 17. Niets aan de aan hand zo lijkt het. Alleen het tweede kwart blijft er niets over van Loko. Een slappe verdediging (Zwolle mag vanuit elke hoek schieten....) heeft tot gevolg dat we al snel achter de feiten aan lopen. In de aanval maken we ook een niet overtuigde indruk, met vooral geforceerd spel. Plays worden niet voluit gespeeld en slappe passes leiden tot menige turn over. Met een kwartstand van 13 – 29 !! gaan we rusten met een 34-46 ruststand.

Na de rust moet het dan maar gebeuren, maar het lek is tot ver in het derde kwart nog niet boven. De achterstand loopt op tot 17 punten. Zoals zo vaak: als de tegenstander lekker in the game zit gaat die alles raken en als jezelf dan niet lekker speelt, mis je alles. Einde derde kwart komen we iets terug, maar niets wijst er op dat deze wedstrijd nog binnengehaald gehaald gaat worden: 53-66.

Wat er in het vierde kwart gebeurt is niet duidelijk, is het de T-fout van de coach of het besef dat we zo niet voor eigen publiek het seizoen willen afsluiten, maar Loko gaat de strijd aan. En zie daar, als we de verdediging aantrekken en in de aanval weer echt samen gaan spelen, wankelt Zwolle al snel. Na 3 minuten is de achterstand nog maar 6 punten. Als het Loko-publiek er dan ook nog achter gaat staan, is het team helemaal ontketend. In minuut 5 heeft Zwolle nog steeds niet gescoord en komen wij voor het eerst voor te staan. Vanaf dan wordt het een puntje-puntje wedstrijd, waarbij in de laatste minuten de vrije worpen het verschil gaan maken. Nog even houd de Van Zweedenzaal de adem in als bij 76-73 een speler van Zwolle de laatste bal over het hele veld richting de basket gooit en deze angstig dicht bij de ring komt, maar hij valt niet. Zucht.

Deze wedstrijd laat niet voor de eerste keer zien dat als we geen focus hebben en niet samenspelen als een team, dat zelfs de nummer laatst met je speelt en ons op achterstand zet. Oftewel de komende weken hard trainen op focus en samenspel voor de twee wedstrijden tegen SPM Shoeters in de Final Four. Let May Mayhem begin.

Arend-Jan van der Lely

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren