Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Jongens U16-1 > JU16-1: Uball uit en dat is drie….

JU16-1: Uball uit en dat is drie….

Vandaag stond voor JU16-1 de uit wedstrijd tegen Uball op het programma. Een nieuwe hal, omdat Uball kennelijk Galgenwaard moest verlaten nu naar Oudenrijn. Niet nieuw,wel prachtig opgeknapt met een nieuwe vloer, goede baskets en drie trainingsvelden. Wat een contrast met Rijswijk, waar het maar niet lukt echte stappen te maken naar een nieuwe hal en de baskets niet alleen er niet uit zien, maar ook nog eens gevaarlijk zijn. Bij het op mini stand brengen van de baskets stortte er zaterdag één enkele meters naar beneden, omdat iets het begaf. Net geen ongelukken, maar goed het gaat om de wedstrijd tegen Uball.

JU16-1 heeft nog steeds een smalle selectie, met ook nog een aantal blessures. Dus stonden daar acht dappere krijgers tegenover een legioen Uball-spelers, die ook nog eens bijna allemaal een kop groter zijn. Net als bij vorige wedstrijden vroegen de supporters zich af of die acht stand konden houden. Het eerste kwart is rommelig, waar scores duur blijken te zijn. Veel missers van beide kanten. De mannen spelen zoals altijd goed samen en daardoor vallen gaatjes en kunnen we scoren, inside dan wel vanachter de driepuntslijn. In de verdediging op blijven letten want Uball gooit er veel energie tegenaan en dan ligt foutief afstoppen op de loer. We houden het hele kwart een kleine voorsprong vast: einde eerste kwart 12-14. Het eerste gedeelte van tweede kwart zet Uball aan en buigt de achterstand om naar een kleine voorsprong. Het team toont in het tweede gedeelte veerkracht en met een fraai drietje in de laatste seconden gaan we rusten met 5 punten voorsprong: 27-32.

Een veel gehoorde kreet uit verleden werd nieuw leven ingeblazen: in het derde kwart moet gebeuren. Het was bewonderenswaardig hoe de acht een versnelling inzetten en Uball werkelijk naar adem doet laat happen. Scherpte in de verdediging leidt tot veel intercepties die vakkundig met fastbreaks worden afgemaakt. Als die fastbreak even niet lukt dan geduldig even een pas op de plaats en een uitgekiende aanval opzetten. Dit alles met een 24-7 run tot gevolg in 8 minuten. In de laatste 2 minuten doet Uball iets terug, maar dat neemt niet weg dat er een indrukwekkend gat is geslagen: met 16-29 naar 43-61. In het vierde kwart dreigt het nog even mis te gaan als er door gewisseld wordt om de ervaren krachten rust te geven en Uball in acht minuten het gat terugbrengt tot 7 punten, maar ook die aanval weten we af te slaan. Leuk om te zien is dat de guards ieder op hun eigen wijze de vele traps van de tegenstander weten te omzeilen en hierdoor meteen een numeriek overwicht weten te creëren. Het laatste kwart gaat wel verloren met 28-21, maar de winst gaat mee naar Rijswijk: 71-82.

Dit is de derde overwinning op rij (Shoeters, de regerend Nederlands kampioen werd vorige ook al vakkundig opzij gezet). Toegegeven gezien de smalle selectie en de toch sterke eredivisie JU16 waren de verwachtingen niet al te hoog vooraf. Een goede conditie, sterke fundamentals, goed samenspel en teamspirit brengen kennelijk net dat beetje meer, om de overwinningen binnen te halen en dan zegt aantal niet zo veel. Op naar volgende week: Limburg thuis ook nog ongeslagen, dus dat belooft weer spannend te worden. Kom onze jongens aanmoedigen.
Arend-Jan van der Lely

Laatst aangepast ( maandag, 03 oktober 2016 18:55 )  

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren