Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Jongens U16-1 > JU16-1: Gaat diep en zegeviert.

JU16-1: Gaat diep en zegeviert.

Vandaag de thuiswedstrijd tegen wederom een Basketball Academy; dit keer de vrienden uit Limburg.
JU16-1 trad aan met nog steeds acht spelers, waarvan twee ook nog de wedstrijd ervoor gespeeld hadden. BAL daarentegen was met een compleet legioen afgereisd en vanaf de tribune bezorgde blikken; hoe lang gaan we standhouden tegen een op het oog stuk fysieker team. Het werd een knotsgekke wedstrijd, waar aanvallen en verdedigen hele andere definities kregen.

Vanaf de sprongbal wordt er door beide teams een tempo ingezet wat de tribunes zelfs naar adem doet happen. Tel daarbij op het stevig (te) fysieke spel en de bezorgde blikken nemen in het eerste kwart alleen maar toe: houden ze dit vol gegeven het ondiepe bank bij Lokomotief en de vol bezette bank bij de tegenstander. Op momenten was de vraag zelfs terecht of spelers heel het einde zouden halen. Her en der rolde spelers over de grond en er werd menigmaal aan het gezicht gevoeld of alles nog op z'n plek zat. Ter indicatie er worden 14 fouten in de eerste 5 minuten gefloten! Het spel dan; dat golft op en neer en heeft niet altijd iets met basketball te maken. Ieder mag op zijn beurt 1 tegen 5 het hele veld over draven. Veel plays worden er niet gespeeld en verdedigend geldt: als de man maar gestopt wordt, het geeft niet hoe. Dankzij een drietje in de laatste seconden van BAL staat er een 26-26 stand na het eerste kwart. Aan het begin van het tweede kwart lijken onze krijgers de overhand te krijgen en slaan we tot minuut drie een gaatje van 6 punten. Deels door de focus die we vasthouden. Als ze bij BAL nog een drietje staan te vieren, vliegt de bal voor driekwart over het veld en de vooruit gesprinte speler vangt en benut de vrije lay up. In de daar op volgende minuten weet BAL het gaatje toch weer te dichten en zet door naar een gat van 7 punten. Mede omdat een aantal spelers van Lokomotief in foutenlast dreigt te komen, kan het niet anders dan dat er soms een vrije doortocht wordt gegeven. Dankzij 2 drietjes en een vrije worp weten we bij rust het gat beperkt te houden: 20-25 en een 46-51 ruststand. Even ademhalen en bijtanken.

Bij de start van het derde kwart lijkt het of de eerste helft te veel heeft gevraagd. We komen moeizaam uit de startblokken en BAL zet aan met een tien punten voorsprong tot gevolg. Het gedraaf van beide kanten gaat onverminderd door en beide teams zijn niet tot kalmte te manen. Ook typerend voor het verdedigen: een speler van BAL vraagt z'n medespeler wie hij verdedigt. Deze kijkt vragend naar hem met een blik van, verdedigen moet dat ook? Het gat van 10 punten blijft zo'n beetje de rest van dit kwart. Via een 28-34 eindigt kwart 3 in 74-85.

Het laatste kwart. Do or die: kunnen we ons nog een keer oprichten of breken we definitief. He team verdiend respect. Ze geven niet op en gaan de strijd onverminderd aan. Deze moed wordt beloond, want in de eerste vijf minuten wordt gat weer gedicht tot 4 punten. In minuut 6 wordt het bij 94-94 gelijk; een sensatie in de maak. De tribunes voelen dit aan, want met dezelfde passie als in het veld wordt er nu aangemoedigd en het dak gaat eraf. Bij 97-96 is er de eerste voorsprong. BAL trapt nog steeds een aantal keer in de verre pass en het sprintje van de vooruit geschoven post en hierdoor slaan we een gaatje van 7 punten in minuut acht. Terwijl iedereen het team maant om lange aanvallen te spelen, komt dat in het heetst van de strijd niet meer aan. We draven door met de intentie om de finale klap toe te delen. Inmiddels moet de één na de andere BAL-speler het veld verlaten met 5 fouten en komt de voorsprong niet meer in gevaar. Met 35-19 is de eindstand 109-104.

Het team moest vandaag heel diep gaan. Niet alleen het hoge tempo, maar ook het fysieke spel dreigde het team even te veel te worden. Een topconditie en op cruciale momenten slimmer spel, hebben de winst opgeleverd. Een hele diepe buiging dan ook. Twee weekenden rust en dan de uitwedstrijd tegen Rotterdam. Be there!

Arend-Jan van der Lely

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren