Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Jongens U16-1 > JU16-1: verloren, maar trots

JU16-1: verloren, maar trots

Afgelopen weekend de thuiswedstrijd tegen Harlemlakers; tot nu toe ongeslagen bovenaan. Bericht was dat ze niet compleet zouden kunnen verschijnen, maar als je zag wat er dan 'over' was, vroeg je je af waar zich zorgen over maakte. Lengte, breedte, alles was er in voldoende mate. We laten ons niet uit het veld slaan en starten dapper met in totaal 7 man.

Het lijkt een cliché bij U16, maar de eerste aanvallen van beide teams zijn zenuwachtig, dus de ballen vallen niet. We openen dapper met een lekker drietje en in daar op volgende scores blijven we voor lopen. Daarna komen de Amsterdammers in hun ritme en beginnen het netje te vinden vooral door 1 tegen 5 acties, dan wel afvallende ballen. De aanval bij ons stokt, vooral door dat we afstandsschoten nemen die ongelukkigerwijs het netje niet vinden, ook al omdat we geen echte aanvallen spelen. 1 ding weet je zeker bij dergelijk lengte overwicht, dat de rebound pakken lastig zal zijn als die schoten niet vallen. Tijdens de time out wordt dat recht gezet en zie daar, bij de eerste uitgespeelde aanvallen, dan wel spelers die sterk de bucket in driven vallen ook onze ballen en zie je een 'zwakte' bij Harlemlakers: verdedigend is het minder georganiseerd, dan wel ze hebben fouten nodig om ons te stoppen. Als er al een stop is, dan is dat door sterke 1-tegen-1 defense van enkelen. Het leed voor dit kwart is dan wel geschied en er staat een flinke achterstand op het bord: 18-38. Wat knap is dat we niet naar de stand kijken, maar ons eigen spel gaan spelen. De toeschouwers zien dan ook een team dat Harlemlakers gewoon bij houdt in tweede kwart. Via 24-29 gaan we rusten met 42-67.

Het derde kwart zet JU16 het goede spel voort. Verdedigend pakken we zelfs de nodige rebounds als Harlemlakers onnauwkeuriger in de afronding is. Aanvallend wisselen we prachtig uitgespeelde plays af met flitsende coast-to-coast drives. Het lijkt erop alsof de tegenstander zich zelfs zorgen gaat maken; hoe zo met 25 punten voor...Resultaat is wel dat de loko-mannen lekker vrij uit spelen en aan de overkant het gemopper toeneemt. Niet onterecht, want onze mannen pakken gewoon dit kwart: via 21-20 naar 63-87. Het laatste kwart gaat dan nog even goed, maar je ziet dan dat de eerste drie kwarten veel energie heeft gevraagd van de smalle basis. Niet in de laatste plaats doordat Harlemlakers kennelijk nog iets wil laten zien, door z'n basis 5 erin te zetten. Uiteindelijk winnen ze dan ook dit laatste kwart en is de uitstand 81-115.

Een tweede verlies op rij, maar één van een hele andere orde dan vorige week. Vorige week speelde we een bijrol, deze week zagen de toeschouwers dat de ongeslagen tegenstander, soms echt in z'n hemd werd gezet. Zeker het tweede en derde kwart boden we serieus tegenstand, door vooral het slimme spel en de onophoudende energie. We lieten zien dat individuele klasse (die er gewoon is bij Harlemlakers) het soms aflegt tegen goed teamspel. De mannen mogen trots zijn. Het publiek was dat zeker en gaven een terechte staande ovatie. Een weekje rust en daarna de verste uitwedstrijd tegen RTC Noord in Groningen.

Arend-Jan van der Lely

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren