Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Jongens U16-2 > Leerzame start van het seizoen voor JU16-2

Leerzame start van het seizoen voor JU16-2

JU16-2 mocht dit seizoen met nieuwe spelers in zijn gelederen het seizoen aftrappen uit tegen Leiderdorp.
Vanwege festiviteiten werd er gespeeld in een andere hal waar de lijnen zeer ongelukkig (verwarrend) lagen waardoor beide ploegen menigmaal buiten het veld de acties maakten. Onder leiding van Meco en assistent Bart was de strategie duidelijk: compact verdedigen, snelle omschakeling naar aanval en gewoon durven te scoren.

De start verliep goed, de strategie werd uitgevoerd en de achterstand na het Q1 was gering. Helaas werden er in de volgende kwarten teveel fouten gemaakt met name verdedigend: de backdoor stond een tijd wagenwijd open en de pick & roll was erg effectief bij Leiderdorp. Gelukkig herpakte de jongens zich en werd er met grote regelmaat goed verdedigd en mooie aanvallen gespeeld.
Belangrijker nog was dat het vuur erin zat bij de jongens. Ze wilden echt, ze wilden voor elkaar vechten en lieten het koppie niet hangen. Dat was heel goed om te zien! Uiteindelijk werd er verloren met 60-30, maar dit was echt geflatteerd. Als wij later in het seizoen weer tegen Leiderdorp spelen, weet ik zeker dat het veel dichter bij elkaar ligt.
Onze jongens moeten duidelijk meer met elkaar trainen/spelen en blijven geloven dat er winst partijen gaan komen dit seizoen.

Afgelopen week stond de eerste thuis wedstrijd op het spel tegen Bouncers. Duidelijk een ploeg die al langer met elkaar speelt en waar spelers al langer basketballen.
De basis deden zij gewoon goed. Rustig blijven, netjes verdedigen en simpele scores maken. Ondanks een goede start de eerste 5 minuten met evenwichtig score verloop en de aanmoedigingen van het goede publiek, liepen we toch al snel tegen 20 punten achterstand aan bij halftime en uiteindelijk werd het 78-39.
Toch had het verschil hier ook kleiner moeten/kunnen zijn. De jongens speelden erg afwisselend, het leek soms wel dat de concentratie even weg was, maar de momenten dat ze weer de basis te pakken hadden: compact verdedigen en snel omschakelen dan ging het gelijkwaardig op. Het scoreverloop liet ook duidelijk de korte tussensprints van de tegenstander zien waardoor ze de grotere voorsprong behaalde. Tijdens de sterke momenten lieten de jongens echt sterk spelen zien met passie en overtuiging.
De mooiste acties in de wedstrijd kwamen echt van onze kant. Daar winnen we geen wedstrijd mee, maar geeft ons alle vertrouwen dat dit team in goede opbouw is. Neem deze ervaringen mee in de trainingen en naar de volgende wedstrijden, maar belangrijker nog: 'keep up the good spirit!'
Basketbal is een teamsport pure sang, dus samen knallen en hard werken! De eerste overwinning dit seizoen komt er echt aan, jongens! En vergeet niet: Een pass gaat sneller dan een dribbel ;-)

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren