Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Meisjes U12 > May Madness Update: meiden U12

May Madness Update: meiden U12

Gewapend met het grootste Lokomotief spandoek dat we konden vinden, vertrok de caravaan van meiden U12 afgelopen zaterdag richting Wijchen. Onze meiden gingen zich meten tegen de andere regio winnaars voor het Nederlands Kampioenschap.

 Zaterdag was de eerste van twee dagen waarin de regio winnaars een mini competitie tegen elkaar spelen: Jolly Jumpers, HSVB, Dozy, Black Eagles en Lokomotief!

Met voldoende tijd om bij te komen voor de wedstrijd om 12 uur, liepen wij de zaal binnen tijdens de wedstrijd van Jolly jumpers tegen HSVB. Het was meteen duidelijk dat er tussen de kandidaten nog een hoop kwaliteitsverschil zit. Jolly jumpers was duidelijk een maat te groot voor HSVB! Met een verschil van zeker 70 punten liet Jolly jumpers zien waarom zij zo hoog aangeschreven staan!

Om 12.00 uur was het de beurt aan Lokomotief! Loko mocht aantreden tegen Black Eagles. Na slechts een paar minuten spelen, bleek dat er hier ook sprake was van een groot niveau verschil. Onze loko meiden speelden voortreffelijk en na 5 minuten was het duidelijk dat onze pitbulls de winst niet los zouden laten. Halverwege stond de stand op 45-4 en aan het einde op 82-10.

Op 1 zeer spannende wedstrijd na, was het grote niveau verschil tussen sommige regio's kenmerkend voor deze zaterdag. Ook de wedstrijd die daarna volgde tussen HSVB en DOZY eindigde met een vergelijkbaar groot verschil. Het was duidelijk dat Dozy, Jolly jumpers en Lokomotief de meest bekwame teams hadden, echter stond er zaterdag slechts 1 strijd tussen deze teams gepland!

De wedstrijd tussen Jolly jumpers en Black Eagles was een bloedbad! De Black Eagles hadden zich heerlijk uitgeleefd de afgelopen uren op het springkussen dat buiten stond en hadden geen energie meer om ook maar iets tegen Jolly jumpers in te brengen. De wedstrijd eindigde in 134 tegen 10!

De laatste geplande strijd van de dag was voor Dozy en Lokomotief. Eindelijk een wedstrijd welke de potentie had om ook een echte wedstrijd te worden!

Dozy begon de wedstrijd ijzersterk en zette een hele goede verdediging neer! Onze meiden die niet gewend waren om met een 24 seconden Klok te spelen kwamen er niet doorheen. Er leek zich even een klein drama voor onze meiden af te spelen. Met maar liefst 18 punten tegen 2, kijken onze meiden na het eerste kwart tegen een grote achterstand aan!

Gesteund door het meegereisde Loko legioen, gewapend met toeters in verschillende maten, hervonden de meiden zich in het tweede kwart en begon het schild van Dozy barsten te vertonen! Er voltrok een ware strijd voor onze ogen... Met 28-14 werd de eerste helft afgesloten!

Na wat fruit en een peptalk van de coaches gingen de meiden de ring weer in. Onze amazones hadden de zwakke plekken van Dozy ontdekt en vochten zich goed terug. Met drie kwarten achter de rug stond de stand op 34-22!

Het dak ging er af in het laatste kwart toen de achterstand even minder dan 10 punten was en beide teams trakteerde het publiek op een prachtig schouwspel :-) Ook in het vierde kwart hielden beide teams elkaar uitstekend in bedwang. Ondanks hun sterke spel konden de meiden het verschil uit het eerste kwart niet meer wegpoetsen. Met 54-41 ging de winst naar Dozy.

De kans op het kampioenschap mag dan verkleind zijn, maar onze meiden hebben laten zien dat ze absoluut bij de beste teams van Nederland horen. Deze strijd is nog niet voorbij!

Wij verheugen ons nu al op de wedstrijd tegen Jolly Jumpers: 4 juni gaat het avontuur verder!

Oh, wie wil weten wat onze meiden hebben gedaan in de tijd tussen de wedstrijden moet maar even hier kijken:
https://www.musical.ly/v/MzIwNTE5ODU1OTA1OTUxNTAxOTI2NQ.html

 

Laatst aangepast ( dinsdag, 24 mei 2016 11:02 )  

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren