Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Meisjes U12 > Meisjes U12 3e op het NK

Meisjes U12 3e op het NK

Afgelopen zaterdag 4 juni 2016 is het meisjesteam onder 12 3e geworden op het NK.
Omdat ze kampioen waren geworden van de regio West op het kwalificatietoernooi op 26 maart 2016, mochten ze deelnemen aan het jeugd NK van de meisjes onder 12. De eerste dag was op 21 mei 2016.
De andere NK deelnemers waren:
Dozy BV uit Den Helder , Jolly Jumpers uit Tubbergen, The Black Eagles uit Rosmalen en de HSVB uit Haren (Groningen).

De eerste dag hadden we gewonnen van The Black Eagles en verloren van Dozy BV den Helder. Hiervan is op de website reeds een leuk verslag verschenen. We waren benieuwd wat de dames de 2e dag van het NK nog konden laten zien.
Het team is nog niet eerder voorgesteld dus laten we daar mee beginnen:

MU12

Caelan Koemans # 4; Small but dangerous is haar leus. Ze is een kleine felle speler met een prima techniek en een goed schot. Ze is nergens bang voor en gaat voor niemand aan de kant, ook niet voor spelers die groter en zwaarder zijn. Ze maakt veel grappen en zorgt voor een vrolijke sfeer.

Ashwini Daptardarb# 5; Zij is ook klein, maar zeer vasthoudend. Een echte pitbull, wat ze vast heeft laat ze niet meer los. Ze kaapt de bal onder de neus van de tegenstander weg en weet hem goed door te passen. In haar verdediging heeft ze dit jaar een grote stap gemaakt en ze durft regelmatig ook een aanval uit te voeren.

Femke Berkel # 6; Laat Femke maar gaan met de bal! Ze komt graag onverwacht vanaf de zijkant en de bal gaat er dan regelmatig in. Ze heeft een enorm uithoudingsvermogen en de coach kan altijd op haar rekenen. Femke staat bekend om de van Persie-duik naar de bal. Haar droge humor maakt het erg gezellig in de kleedkamer.

Rosalie de Groot # 7; Familie van de Berkels en de Benjamin van het team, want ze moet in september nog 10 worden. Dit jaar heeft ze een beetje pech met haar knie, dus moet ze veel oefenen van de fysiotherapeut. Ze is zich aan het ontwikkelen tot een goede guard, maar weet zich ook prima te redden in een andere rol. Ze kan daarnaast goed schieten van een afstand. De tegenstander moet echt oppassen voor deze veelzijdige speelster.

Frederique "Pokerface" Smit # 8; De naam Smit zegt al genoeg, dit meisje heeft basketbalgenen. Ze zet met haar schijnbewegingen de tegenstander op het verkeerde been en is er dan langs. Haar dribbels zijn onnavolgbaar en ze laat ons vaak genieten van een mooie vrije worp.

Finn Naessens # 9; SmurFinn vanwege haar blauwe haar. Ze kan soms heerlijk wegdromen, maar als de tegenstander gevaarlijk wordt, schiet ze als een speer terug naar haar eigen helft om te verdedigen. Zo heeft ze al heel wat scores voorkomen. Ook dit meisje heeft basketbal-DNA. Kijkend naar de lengte van haar papa en mama belooft dat nog wat voor de toekomst.

Julia Bekkers, #10; Zij is onze Rookie. Na de kerst is ze in dit team begonnen. Ze kreeg haar vuurdoop bij de Limfjord Cup in Denemarken waar ze meteen haar eerst punt scoorde. Ze traint hard en wordt steeds beter. Deze dame heeft pit en komt er wel.

Sofie Berkel # 11; Alias the Flash, ze flitst van de ene kant van het veld naar de andere kant. Duikt ineens op voor de tegenstander als die denkt een vrije lay-up te kunnen lopen. Dat gaat dankzij Sofie mooi niet door. Ze kan verdedigen als de beste en maakt supersnelle acties naar het bord met vaak een score als gevolg.

Semra Yavuz # 12; Stitch, maak haar maar niet kwaad, want dan wordt ze gevaarlijk. Ze is ook een snelle en handige speler met een mooie techniek. Als guard weet ze altijd de bal over de middellijn te brengen , al is de tegenstander nog zo moeilijk. Het zit niet altijd mee maar regelmatig komt ze met een prachtige actie naar de ring.

Jaleesa Molina # 13; In dit geval is dat een geluksnummer. Ze is groot, zeer snel en de nachtmerrie van elke tegenstander (uitspraak van de tribune!). Ze laat ons vaak genieten van prachtige drives en centermoves. Met haar lange uitschuif armen maakt ze keiharde blocks en weet ook nogal eens een steal te pakken.

Lisa de Waal # 15; Onze andere lange center, waarmee we regelmatig indruk maken bij de tegenstander. Dit jaar heeft ze veel pech gehad met blessures, maar ze is weer goed aan het opbouwen. Ze is groot en sterk, ook al hangen er drie tegenstanders aan haar armen of shirt, ze laat zich niet van de wijs brengen. Ze heeft een mooi schot en menig vrije worp gaat er ringloos in.

Rob Smit; Hij is de coach, de vaste factor van deze groep. Hij legt zijn hart en ziel in de training en de coaching van de wedstrijden. De scheidsrechter die niet goed fluit zal dat zeker horen. Hij legt de oefeningen goed uit en neemt de tijd. Hij doet er alles aan om de meiden goed samen te laten spelen en ieders individuele kwaliteiten naar boven te halen.

Ella Tijssen; Assistent coach, ook zij heeft er dit jaar alles aan gedaan om de meiden verder te brengen met hun spel. Ella kan de tactieken als geen ander uitleggen en kan ze ook nog prima voordoen. Ze is er bijna altijd en geeft de meiden veel tips en zelfvertrouwen. Zelf speelt Ella bij Dames 1 van Lokomotief. Ze is de snelle en pittige guard en kampioen geworden met haar team dit jaar. Voor onze meiden een mooi rolmodel!

Met dit team gingen we zaterdagochtend 4 juni weer vroeg op pad om de 2e dag van het NK te gaan meemaken. Het grote spandoek werd nog op het laatste moment ingeladen en daar gingen we met zijn allen richting de Wolfskamer in Huizen.

Om 10 uur stond de wedstrijd tegen de meiden van HSVB op het schema. Deze ploeg is afkomstig uit Haren (Groningen). Het is een team met een paar grote en sterke meiden. Bij winst van hen konden we beslag leggen op de 3e plek, maar dan moesten we wel goed ons best doen, want met die lange Noorderlingen viel niet te spotten. Het eerste kwart verliep rommelig en de stand ging gelijk op. In de loop van het tweede kwart begon de stand in ons voordeel uiteen te lopen. Rob wisselde steeds door en iedereen kwam aan spelen toe. De scheidsrechters floten erg strak waardoor de wedstrijd langzaam verliep wat soms ten koste ging van de focus. Na 50 minuten waren we nog bezig met het tweede kwart . Er werden ook meer fouten genoteerd dan we gewend waren. De tegenstander had de pech dat een paar speelsters met teveel fouten naar de bank moesten. Uiteindelijk was na ruim twee uur de wedstrijd afgelopen en wisten we te winnen met 63-39.

Even poosje uitrusten en wat gezond eten naar binnen werken en toen was het alweer twee uur. De wedstrijd tegen de Jolly Jumpers uit Tubbergen was aan de beurt. Een hele sterke tegenstander waar we wel tegenop keken. We hoopten erop dat we er een leuke pot van konden maken. De tribune zat inmiddels goed vol en de temperatuur in de zaal was ook flink omhoog gegaan. Het eerste kwart verliep heel goed en we lieten een mooie strijd zien. Lokomotief kwam zelfs even voor te staan. Toen werd het lastiger vooral vanaf het tweede kwart. De verdediging liep stroef en ook aanvallend lieten we kansen liggen. De tegenstander kon goed omschakelen van de verdediging naar de aanval en andersom. Daar hadden de Loko-meiden het moeilijk mee. Jaleesa kreeg last van haar voet en moest wisselen. Sofie kreeg kort daarop een flinke elleboog in haar gezicht. Dit zag er eerst nogal heftig uit, maar gelukkig ging het na een tijdje op de bank weer beter. De vaart was echter uit het spel van onze meiden en kwam niet meer terug. Jolly Jumpers kreeg een flinke voorsprong en bouwde die steeds verder uit. Lokomotief gaf echter niet op en bleef doorgaan. Het uithoudingsvermogen van iedereen werd flink getest en de meiden lieten nog een aantal leuke acties zien. Semra werd helaas niet lekker van de hitte in het derde kwart en viel ook uit. Rob moest puzzelen met de wissels en iedereen heeft uiteindelijk flink wat minuten gemaakt. Vanaf de tribune werd met de welbekende Loko- herrie enthousiast aangemoedigd. Uiteindelijk ging het eindsignaal en was de stand 66-33. Jolly Jumpers was letterlijk en figuurlijk een maatje te groot op dit moment, maar hopelijk komt er in de toekomst nog eens kans op een revanche!

Met de resultaten over de twee NK dagen had het team de derde plek behaald. Supertrots kunnen we zijn op onze meisjes en hun coaches. Het was een leuke en leerzame ervaring om teams uit andere delen van het land tegen te komen en daarnaast kregen we de kans om tegen sterke meidenteams te spelen. Dit seizoen zijn er prachtige resultaten behaald met dit hele jonge team. Allemaal speelden ze dit jaar voor het eerst in onder twaalf en drie meisjes mogen zelfs nog onder 10 spelen! Zoals de dame van de organisatie zei: dit team heeft veel pareltjes en een mooie toekomst.

De organisatie was zo aardig om een tussen prijsuitreiking voor ons te organiseren waardoor we niet nog uren hoefden te wachten. We kregen mooie woorden, een prachtige beker en ieder een medaille.
Alle Lokomotief-supporters bedankt dat jullie naar Huizen kwamen om aan te moedigen. Speciale dank voor de fotografen Wendy Boon (prachtige actiefoto's) Silvia van der Meer (leuke bank en teamfoto's) en Aad van Zijl (die foto's moeten we nog zien ;-). De foto's van Wendy en Silvia kun je terugvinden op hun facebookpagina's.

MU12

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren