Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Meisjes U12 > Meiden U12 op koers voor het NK!!!

Meiden U12 op koers voor het NK!!!

Afgelopen zaterdag speelden onze VU12 Meiden de eerste kwalificatiewedstrijd voor het NK tegen de Grasshoppers in Oegstgeest.

De Loko-meiden moesten het met zijn 8-en doen en de Grasshoppers hadden 12 meiden op de bank. Beide teams hadden één doel voor ogen en dat was gaan voor de volle winst. De Grasshoppers openden de score maar Loko kon goed aanhaken, mede door de perfect genomen vrije worpen van Lisa. Het eerste kwart eindigde in 11-9 voor de Loko-meiden.

In het tweede kwart begonnen de meiden minder gespannen. Ze lieten het goede basketbal weer zien waar ze de trouwe supporters bijna wekelijks op trakteren. Ze liepen uit naar 31-22.

In het derde kwart sloeg de vermoeidheid van onze acht meiden tegen de twaalf meiden van de Grasshoppers toch wel toe. Zij konden namelijk meer wisselen. Door de vermoeidheid werden er veel (persoonlijke) fouten gemaakt. Hierdoor verloor Loko één speelster, zij mocht niet meer meedoen met de wedstrijd. Met zeven meiden gingen we verder de strijd aan. Het derde kwart eindigde dan ook in 40-44 voor de tegenstanders.

Het laatste kwart moesten de meiden er wederom vol tegenaan. Helaas verloren we vroeg in dit kwart nog een speelster door vijf persoonlijke fouten. Het klusje moest dus geklaard worden met zes meiden. Het bleef superspannend tot het allerlaatste moment. In de laatste tien seconden maakte Loko de gelijkmaker. Met nog zeven seconden te gaan mocht Loko op eigen helft de bal innemen. Het publiek dacht dat de bal rond zou worden gespeeld en dat ze tevreden waren met een gelijkspel.
Echter daar dacht Frederique anders over en ging als een komeet naar de ring. Daar werd ze foutief afgeblokt en met één seconde op de klok kreeg ze twee vrije worpen.
Onder luid gejoel van de Grasshoppers bleef Frederique cool (zeg maar megacool) en nam de vrije worpen perfect. Winst voor de Loko-meiden met 56-54.

De ontlading laat zich wel raden! De meiden en hun supporters gingen helemaal uit hun dak.
Dit was een teamprestatie waar ieder zich van zijn beste kant heeft laten zien! Wat zijn we supertrots op deze meiden!

Aankomende zaterdag staat de tweede kwalificatiewedstrijd tegen de Grasshoppers op het programma. Het zou leuk zijn als de meiden door veel Loko-supporters worden aangemoedigd. Het zal waarschijnlijk weer een pittige wedstrijd worden en bij winst doen ze, net als vorig jaar, mee met het NK.

De wedstrijd wordt om 12.30 gespeeld in de sportzaal Houtkwartier te Leiden.
Hopelijk tot zaterdag.

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren