Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Meisjes U12 > Meiden U12 voor 2e jaar op rij naar het NK!!!

Meiden U12 voor 2e jaar op rij naar het NK!!!

Afgelopen zaterdag speelden onze VU12 Meiden opnieuw tegen de Grasshoppers voor de tweede kwalificatiewedstrijd. Deze keer was de wedstrijd in de Houtkwartierzaal in Leiden. Een mooie en bekende zaal voor de meiden. Er waren een hoop supporters van beide teams naar de wedstrijd gekomen met trommels en al.

Opnieuw hadden beide teams één doel voor ogen en dat was gaan voor de volle winst. De Loko-meiden maakten de openingsscore, maar de Grasshoppers bleven in de buurt. De supporters van beide teams lieten zich goed horen en moedigden de meiden fanatiek aan. Het was superspannend, maar het eerste kwart eindigde in 13-15 voor de Loko-meiden.

Het tweede kwart was net als in de vorige wedstrijd voor de Loko-meiden. Ze liepen uit naar 27-34 en daarmee konden de meiden even uitrusten en ook de supporters!. Er werd aan weerskanten enorm aangemoedigd!

VU12 NK 2017In het derde kwart gebeurde er een hoop! De loko-meiden hebben een voorsprong van 10 punten gehad. Maar drie speelsters van Loko hadden 4 fouten en uit voorzorg haalde de coach de meiden naar de bank. Hierdoor kwamen de Grasshoppers weer dichterbij en geloofden ze er weer in. Het derde kwart eindigde in 44-49.

Het laatste kwart moesten de meiden er vol tegenaan. Ze konden zich niet permitteren om nog meer fouten te maken. Helaas verloren we vroeg in dit kwart een speelster door vijf persoonlijke fouten en kwamen de Grasshoppers heel dichtbij. Met nog 4 minuten op de klok was de stand 57-59. Het publiek liet zich enorm horen en het ging gelijk op! Met nog minder dan 10 seconden op de klok nam coach een time-out bij de stand van 69-68. Hij gaf aan de meiden de opdracht mee: balrondspelen en/of een fout van de tegenstander uitlokken. Dit laatste gebeurde en de Loko-meiden kregen 2 vrije worpen. Deze gingen er perfect in, ondanks het gejoel van de Grasshoppers, zowel de meiden als de toeschouwers.
Eindstand 69-70.
Opnieuw gewonnen! En door naar het NK!

De ontlading van de meiden, coaches en hun supporters was enorm! Wat was het spannend geweest, de wedstrijd heeft 2 uur geduurd. Dit was wederom een enorme teamprestatie!

Deze meeste meiden zijn ongeveer 4 jaar geleden begonnen met basketballen en nu gaan ze al voor de 2e keer naar het NK. Wat zijn we supertrots op deze meiden!

Alle supporters die de moeite hebben genomen om naar Leiden te komen willen wij bedanken. Jullie aanmoedigingen hebben de meiden enorm geholpen!

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren