Basketbalvereniging Lokomotief Hoofdsponsor:kb_logo

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Meisjes U12 > Meisjes U12 Lokomotief op koers voor de titel!

Meisjes U12 Lokomotief op koers voor de titel!

Zaterdag 27 mei 2017 was de 1e dag van het NK voor het meidenteam U12 van Lokomotief.
Zoals al eerder geschreven in een verslag gingen ze deze dag de strijd aan met het meiden U12 team van Attacus uit Veghel en de andere tegenstander was Celeritas Donar uit Groningen.

Wij waren als toeschouwer aanwezig bij de tweede wedstrijd en kwamen rond 14 uur aan in Huizen bij Sporthal de Wolfskamer. De bank zat aardig vol met ouders, opa's en oma's en trouwe Loko-supporters. Aad van Zijl was er weer als fotograaf (dankjewel Aad). Ook de Berkeltrommels waren er weer bij!!
We hoorden dat het team de eerste wedstrijd tegen Attacus VU12 had gewonnen met 77-30. Dat was alvast een hoopgevend begin. De meiden waren fel, scherp en gefocust geweest in de eerste partij. We hoopten dat het ze lukte om dat vast te houden voor de tweede partij. Dat zou niet makkelijk zijn met die hitte. Op de Facebookpagina van Girls Basketball Veghel staat trouwens een leuk verslag. Daarin worden onze snelle forwards en het duo Smit/De Waal geroemd. Lisa krijgt zelfs nog een paar centimeters extra toegemeten. Gaaf om het eens van de andere kant te lezen.

De andere partij tussen Dozy Den Helder en de Orca's uit Urk was gewonnen door Dozy Den Helder. Volgens de Loko-verslaggevers een erg fysieke partij met een uitslag van 45-37, maar volgens het verslag van Dozy op hun eigen Facebook-pagina 45-32. Kniesoor die daarop let, zullen we maar zeggen.

De meiden werden weer officieel één voor één voorgesteld en daar was meteen een vliegende start voor Lokomotief. Rosalie de Groot kreeg de bal in handen en maakte meteen de eerste score. Celeritas Donar had ook een dame met lengte in huis en een handige kleine dribbelaar. De andere dames van de tegenstander waren wat aarzelend en daar maakte Lokomotief handig gebruik van. De scores vlogen ons om de oren. Er werd goed naar elkaar gekeken, gepasst en al snel stonden we dik voor. Lokomotief ging de rust in met de fijne stand van 5-48.
Na de rust zakte de energie van Lokomotief even in, maar al vlot kwam de trein weer op gang. Maya zat steeds goed tussen de passes van de tegenstander en liet mooie moves zien. Lisa was super aan het rebounden. Rosalie, Sofie en Frederique brengen de snelheid in het spel en zorgen voor resultaat met heel wat steals en fastbreaks. Caelan gaf prachtige passes die regelmatig een score tot gevolg hadden. Femke schoot weer diverse keren met scherp van een afstand en Ashwini was sterk in de verdediging en ging ook onder de armen door in de aanval. Dan is het toch wel handig als je wat kleiner bent. Aan het einde van het derde kwart stonden we voor met 14-68.
Het werd steeds warmer in de zaal, maar de 8 meiden van Lokomotief gingen daar goed mee om. Coaches Rob Smit en Carmen de Waal gaven slimme aanwijzingen en het wisselen ging vlot. De bal bleef mooi rond gaan en het spel zag er nog steeds goed verzorgd uit. Toen de meiden de 88e punt binnenhaalden begonnen de supporters af te tellen naar de 100e punt. Frederique Smit kreeg dat door en begon er toen serieus op te jagen. Heel veel tijd was er niet meer maar gezamenlijk kregen ze het voor elkaar. Lisa gooide er in de buzzer een drietje in en de eindstand was 18-101. Wat een geweldige eerste NK dag.

VU12 2016-2017
De wedstrijd na ons was tussen Dozy den Helder en Attacus. We hebben daar nog een stukje van gezien en Attacus zat lekker in de wedstrijd en was veel op de helft van Dozy te zien. Den Helder heeft een stel lange meiden in het team en is altijd een pittige tegenstander dus we konden niet voorspellen of Attacus dat vol zou houden. Na ons vertrek werd deze wedstrijd een heuse triller met een verlenging en verloor Attacus slechts met 1 punt van Dozy den Helder in OT.
De laatste partij van de dag was tussen de Orca's uit Urk en Celeritas Donar uit Groningen. De Orca's gingen met de winst aan de haal, de uitslag was 62-40.

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren