Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Jongens U14-2 > U14-2 slikt bittere pil na dubbel overtime

U14-2 slikt bittere pil na dubbel overtime

Als publiek blijven bepaalde wedstrijden in je geheugen gegrift. Die ene wedstrijd met dat geweldige snelle team spel, of die keer waar de stemming in de zaal zich botvierde op de wedstrijd. De wedstrijd die U14-2 afgelopen zaterdag speelde zal ons ook nog wel even bijblijven. De overwinning lonkte en in een doolhof van verraderlijke lijnen, vochten onze helden door tot het bittere einde. In 50 minuten pure speeltijd werd het een saga van drie delen die ik jullie niet wil onthouden :)

Deel 1 "De leerling wordt de meester"

Het was een speciale dag zaterdag. Jedi Mats (de recentelijk besnorde coach van U14-2) had wijselijk ingezien dat het tijd was voor Padawan Jeroen (de assistent coach) om zijn eigen missie te leiden. Gewapend met een goed humeur en een uitgeslapen team van jonge honden, betrad Jeroen de zaal van de Westland Stars. Klaar om de roedel naar een overwinning te leiden, werd de warm-up ingezet en alle mannen zetten hun beste beentje voor.

De wedstrijd ging langzaam van start. Westland Stars opende de score in de eerste minuut, maar daarna bleef het scorebord lang onaangeraakt. Er bleek een addertje onder het gras van 's Gravenzande te liggen. Wie ooit in de Westlandhal gespeeld heeft, zal vast een keer op dat addertje gestapt zijn. De lijnen liggen er uit het lood! Het basketbalveld ligt verborgen in een onwaarschijnlijk doolhof van gekleurde lijnen. Onze mannen verdwaalden geregeld buiten het veld waardoor veel aanvallen vroegtijdig werden beƫindigd. Gelukkig stond de verdediging wel en werden de Westland Stars goed weggehouden van de basket.

Pas aan het einde van de derde minuut begon het bij Lokomotief te lopen. De voorsprong werd overgenomen van de Westland Stars. Ik kan niet zeggen dat het punten regende, maar Lokomotief bleef sterk verdedigen, waardoor de ballen die Lokomotief wel door het net kreeg, de voorsprong met de Stars wisten te vergroten. Met 6 tegen 14 (voor Loko) werd het eerste kwart afgesloten.

Het tweede kwart was een kwart van gelijkheid. Westland Stars had zijn weg naar de basket weten te vinden. Lokomotief had daartegen nog steeds moeite om de ballen door het net te krijgen. Ondanks dat Lokomotief zichtbaar geteisterd werd door die demonische lijnen, behielden onze mannen toch hun eerder opgebouwde voorsprong. Met 16 tegen 22 in het voordeel van Loko, verdwenen de mannen in de Catacomben van de Westlandhal om zich te beraden voor de volgende helft.

Deel 2 "Vallen en opstaan"

Waarschijnlijk onder invloed van de succesvolle eerste helft verschenen de mannen wat laat terug op het speelveld. Zonder uitgebreide oefening op de nieuwe basket moest de strijd weer aangevangen worden. Lokomotief ging er vol in en wist de scorer aan de zijlijn weer aan het werk te zetten, twee punten erbij. Even wachten... weer twee punten erbij ;)

Maar toen was het over!

Lokomotief gleed op zijn spreekwoordelijke snufferd. Voor de rest van het derde kwart had onze mannen weinig meer te zeggen. De hard bevochten voorsprong brokkelde af. Niet alleen die duivelse lijnen bleven in ons nadeel bewegen, maar ook over de ring leek een duistere vloek te zijn uitgesproken. Het duurde even, maar nadat de rook van kanonnen was weggetrokken en de verlossende zoemer van het derde kwart had geklonken, bleek Lokomotief van zijn voetstuk te zijn gevallen. De voorsprong was weer voor de Stars: 31 tegen 28.

Even twee minuten rust... een slok water... de wijze woorden van de coach... 1-2-3-DEFENSE !!!

Kwart 4 ging los. De Stars werden in bedwang gehouden, maar onze ballen leken nog steeds behekst. Vanuit het Loko publiek klonk tegenbezweering: "LET'S GO LOKO, LET'S GO!!!'. Nu had ik graag geschreven dat op dat moment er een regenboog verscheen in de Westlandhal waarop Lebron James op een eenhoorn vanaf kwam rijden om onze jongens van magische schoenen te voorzien, maar nee... dat gebeurde niet... helaas... Wel veranderde de blik in de ogen van onze mannen! Dit was de omslag... De wind vond zijn weg in Loko's zeilen en onze mannen vochten zich terug tot een gelijke stand. Maar we waren er nog niet! De druk was hoog op beide teams. Lokomotief raakte in de problemen. Er werd scherper op fouten gefloten en niet in ons voordeel. Met al 4 teamfouten op het bord deden die fouten extra pijn. Gelukkig wist Westland de vrije worpen niet te verzilveren. De zoemer ging en de wedstrijd was onbeslist: 38 - 38!

Deel 3 "Bloed, zweet en tranen"

Met drie spelers op 4 fouten startte de extra tijd. Het wachten duurde niet lang en binnen de eerste minuut mocht 1 man permanent op de bank gaan zitten. Maar het spel moest door en gelukkig waren er nog andere capabele krijgers. Was het de druk? Wat was het wat anders? Maar het bleef fouten regenen aan de kant van Lokomotief! Westland kreeg vrije worp na vrije worp toegekend. Met verbeten gezichten bleven onze mannen doorvechten en wisten na iedere achterstand weer gelijk te komen. Na 5 minuten extra tijd was de strijd wederom onbeslist: 44 - 44!    Het publiek werd uitzinnig :) Het dak ging eraf in de Westlandhal!

Meer extra tijd! Westland opende de score... Niets aan de hand Loko... maak je niet gek... Knokken wordt beloond: 46-46!

Een fout van Westland... twee vrij worpen voor ons! Eerste worp... ahhh... volgende dan?... ahhh chips!

Loko maakt een fout! Nu weer twee keer voor de stars! durf niet te kijken... mis!!! gelukkig, volgende?... weer mis yes!!

Ahhh nee!... niet nog een fout! Was dat wel een fout?, ik zag het niet goed. Weer twee vrij worpen... Ja mis!... alsjeblieft alsjeblieft?.... auw raak 47 - 46

TIMEOUT!

Nog 16 seconden op de klok... Jeroen spreekt zijn mannen toe... Er wordt geknikt... serieuze gezichten alom...

Daar gaan we... de bal wordt ingenomen... scherpe pass... nog een pass..

NEEE, westland heeft hem! Nee, toch niet! hij laat los... Drie mannen duiken op de bal... SPRONGBAL VOOR LOKO!

TIMEOUT!

Nog 4 seconden op de klok ... De jonge coach krijgt zijn vuurdoop en doet het uitstekend, de mannen weten wat ze moeten doen...

De bal wordt ingenomen... een schot? Neeee, ahhhhh...

En een welgeplaatst westlands blok versplinterde onze dromen. Met kapot gebeten lippen, maar onder luid applaus en met opgeheven hoofden verlieten onze mannen de Westlandse arena :)

Wat hebben wij genoten van een super spannende wedstrijd! Het was misschien niet het mooiste basketbal, maar de vechtlust die getoond werd maakt dat we deze epische strijd niet snel zullen vergeten. Ik verheug me erop als de Westland Stars naar onze Rijswijkse arena komen :)

Dit verhaal smeekt om een vervolg en niets schrijft zo lekker als een verhaal over zoete wraak!

Wordt vervolgd!

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren