Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Jongens U14-2 > U14-2: Zoete winst na bloedstollende billenknijper!

U14-2: Zoete winst na bloedstollende billenknijper!

Wie had het gedacht? Na de waanzinnige strijd die onze mannen ons vorige week voorschotelden, kregen we afgelopen zaterdag weer een bloedstollende strijd voor de kiezen. Met een zinderende spanning tot de laatste seconde, werd het uiterste gevraagd van de hart- en bilspieren van het publiek. Echter dit keer trokken onze helden niet aan het kortste eind. Met de bittere pil van vorige week nog vers in het geheugen, smaakte deze overwinning nog zoeter dan zoet! :)

De mannen waren weer thuis. Thuis in de vertrouwde Van Zweden Zaal. "Thuis is... waar je weet waar de lijnen zijn". Na vorige week de dronken belijning in de Westlandhal getrotseerd te hebben, moet het een verademing zijn geweest voor de mannen om weer op vertrouwde grond te spelen. De warming up ging lekker. Snelheid en doeltreffendheid waren bovengemiddeld. Het vertrouwen boezemde in.

De line-up was daar en de rood-witte Lokomotief mannen groeten de geel gekleurde Grasshoppers. Beide teams speelden hun laatste wedstrijd van de competitie. Ook deelden zij dezelfde plaats in de ranking en deden fysiek niet aan elkaar onder. Alle ingrediƫnten voor een leuke pot basketbal waren aanwezig. Zelfverzekerd liepen onze helden het veld op.

De sprongbal was voor Grasshoppers en ze zetten een sterke aanval op. De eerste twee punten van de wedstrijd waren een feit. Lokomotief werd overrompeld. De verdediging was niet wat het moest zijn en ook in de aanval liep het niet lekker. De eerste minuten gaven geen blijk van wat er in de opwarming te zien was. Vier minuten, 7 punten tegen en een noodzakelijke time-out waren nodig om de Lokomotief op het spoor te krijgen. Het was koud dit weekend in de Van Zweeden zaal en de U14-2 Lokomotief reed duidelijk op diesel ;) Na vier minuten mochten de eerste punten voor Loko eindelijk het scorebord op en die werkten verlossend. De verdediging begon te werken en de aanvallen werden sneller en doeltreffender. Een verdere achterstand werd voorkomen en de grasshoppers stonden tegenover een hard werkende Lokomotief. Het eerste kwart eindigde in 13 punten voor en 19 punten tegen.

Met dezelfde verbetenheid waarmee het eerste kwart geƫindigd werd, werd het tweede kwart ingezet. De Lokomotief was op gang gekomen en de grasshoppers hadden duidelijk moeite. Lokomotief domineerde en nam een run van 18 punten tegen 4. Na 7 minuten gespeeld te hebben was de achterstand omgezet naar een voorsprong: 28-23. De sprinkhanen gaven zich niet gewonnen en zetten zich schrap! Met hard knokken wisten ze veelvuldig door de linies van Lokomotief heen te breken. Toen het rust signaal klonk, was het Lokomotief die een minimale voorsprong had: 31-30!

Welverdiend genoten beide kampen van het publiek van de 10 minuten rust. Afgezien van een enkele emotionele uitbarsting was het publiek een positieve bron van energie voor alle mannen in het veld. Met schore kelen en spierpijn van alle billen knijp momenten uit de eerste helft, werd er al uitgekeken naar de volgende. Het verlies van vorige week zat ons nog scheef in de strot. Wat verdienden onze U14-2 kerels een overwinning; iets tastbaars als bevestiging voor de groei die ze als team hadden doorgemaakt.

Kwart 3 werd een weergaloze rollercoaster. De Grasshoppers trok de gordels aan bij het publiek, door in de eerste seconden de leiding weer terug te pakken. Lokomotief liet dit niet op zich zitten en nam het publiek mee in een dubbele looping door in korte tijd 6 punten achter elkaar te maken. Toen even rust. De teams hielden elkaar op afstand en de spanning was te snijden. De anticipatie op die volgende run was als de achtbaan karretjes die tot grote hoogte getrokken worden, terwijl je weet dat je daarna als een raket afgeschoten zal worden! Maar welke kant ga je op? De beurt was aan de grasshoppers en tot op 1 puntje na werd de stand weer gelijk getrokken. En zoals bij iedere achtbaan is er ook dat moment van rust na al het geweld als je terugrijdt naar de instapplaats. Na alle G-krachten van het basketbal geweld op ons te hebben laten inwerken, klonk de zoemer en bleek er niets te zijn veranderd: Lokomotief stond nog steeds 1 punt voor op de Grashoppers: 46-45.

De Grasshoppers begonnen weer uiterst sterk aan het vierde kwart. Weer in de eerste seconden nam zij het voortouw en bouwden een voorsprong op de Loko mannen. Zo dicht bij de overwinning, dat je het kan proeven en dan weer achter komen. Onze helden gaven het niet op en vochten terug, met nog 5 minuten te spelen was de stand gelijk: 52-52!

Zo angstvallig dichtbij het overtime scenario van vorige week, dat moeten de mannen gevoeld hebben. De bal wilde er niet meer in bij Loko. Lay-ups en vrije worpen stuiterden van de rand. 3 minuten lang geen punten voor Lokomotief. Een achterstand van 6 punten en nog maar 2 minuten te spelen.

TIMEOUT!

De mannen werden weer uitstekend gecoacht en blaakten van zelfvertrouwen bij het terugkomen op het veld. Vuur spuwde uit de ogen: "Niet in mijn huis!". De Lokomotief mannen deden de deur dicht en verdedigden als beesten. Samenwerkend als een roedel wolven gaven ze de sprinkhanen geen ruimte en namen de aanval over. 2 Punten erbij!

Vang je man op... Stop die dribbel... Zet klem... JA! Terug in de aanval. Lay-up, MIS maar wel een P.

De laatste 4 vrije worpen waren mis. Neem je tijd..
Raak!
nog een keer... JA!
57 - 58 en nog maar 1 minuut op het scorebord.

TIMEOUT! (grasshoppers)

De coach omringende, namen onze helden zijn woorden in zich op.
Gespannen en vastberaden liep de roedel het veld op.
Grasshoppers moesten innemen. Lokomotief voerde de druk goed op.
Losse bal... Loko heeft hem... break.. Lay-up! NEE, weer een P!

Wat zullen onze jonge wolven een druk gevoeld hebben. Ga er maar aanstaan... 2 vrije worpen voor een mogelijke overwinning!
Een volle zaal genoot van de titanen strijd die geleverd werd. Iedereen hield zijn adem in...

JA, de eerste zit! we staan GELIJK!

Nog een worp te gaan... Kan hij hem raken?
Een kleine glimlach verschijnt op het gezicht van de jonge wolf. Een twinkeling in de ogen. Alles gaat goed vandaag, deze is voor mij!
JAAA, niet te geloven. We staan voor! Nog minder dan 30 seconden....

"DEFENSE - DEFENSE - DEFENSE!" Het dreunt door de Van Zweden Zaal.

De mannen verdedigen weer sterk! Een grasshopper ziet een gaatje en SCHIET ....
De bal raakt de rand, het bord, weer de rand...
Twee armen schieten omhoog uit de bucket!
LOKO heeft de rebound. "Bescherm je bal!" hoor ik iemand roepen in het veld.
De laatste seconden tikken weg en de verlossende zoemer klinkt!

De bank springt op, het publiek springt op en de U14 mannen vallen elkaar in de armen.
Wat is de overwinning zoet! Wat een heerlijke wedstrijd was dit.

Met een oorverdovend applaus bedankte het aanwezige publiek vol overgave de beide teams.
Je hoeft niet naar de eredivisie om een bloedstollende basketbal wedstrijd te zien.
Kom op een willekeurige zaterdag naar de van Zweden zaal en je wordt op je wenken bedient.

Wordt vast nog vervolgd :)

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren