Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Jongens U12-1 > Spannende 1e Open NK dag voor JU12-1

Spannende 1e Open NK dag voor JU12-1

JU12-1 is in de landelijke competitie als 3e geëindigd. Omdat de NBB geen finales organiseert hebben 2 coaches dit opgepakt en is er nu een Open NK. Acht teams doen mee, waaronder Lokomotief U12-1.

JU12 1 NK01

 

Gehuld in een stoere zwarte trui treden 12 krijgers zaterdag 16 mei aan in Weert voor maar liefst drie wedstrijden. Het team wordt begeleid door coaches, trainers, fysiotherapeut!, cameraman en natuurlijk veel supporters.

Het is meteen de eerste wedstrijd, tegen Donar uit Groningen, erg spannend. De hele wedstrijd gaat gelijk op. We staan 2 punten achter maar geen paniek, we hebben nog 4 minuten te gaan. Maar wat wordt er goed verdedigd! Er wordt door beide teams helemaal niet meer gescoord! En zo eindigen we de eerste wedstrijd met 30-32. Jammer!

Maar we hebben niet voor niets 12 krijgers meegenomen. We laden ons weer op voor de tweede wedstrijd, tegen Den Helder. Door goed (samen)spel sprokkelen we de puntjes bij elkaar. Gelukkig maar want Den Helder gaat er ook voor. We gaan gelijk op, na de derde periode staat het 40-40. Gelukkig weet Lokomotief in de 4e periode de ring beter te vinden. We winnen met 55-48.

Nog 1 wedstrijd te gaan, tegen Wyba uit Wijchen. Best moeilijk om de concentratie voor zo'n derde wedstrijd vast te houden. Ook deze wedstrijd is spannend. 2 punten voor, gelijk, 3 punten voor met rust. We gaan de 4e periode in met 8 punten voorsprong. De krijgers bikkelen door, ze willen de voorsprong duidelijk niet meer kwijt. En dat lukt! Eindstand 54-38.

Krijgers goed gedaan!! Speciale dank gaat ook uit naar fysiotherapeute Erzy die goed werk heeft verricht in Weert. Naar Richard die al onze wedstrijden heeft gefloten en het ontwerp voor de trui heeft gemaakt. Naar Carl die het inschrijfgeld heeft gesponsord. Naar de cameraploeg. En natúúrlijk naar de trainers/coaches van U12-1: Anders, Rob en Carl!

Deze 1e NK dag hebben zowel Donar als Lokomotief U12-1 2 van de 3 wedstrijden gewonnen. Beide teams plaatsen zich voor de A-playoffs en zullen op 30 mei de halve finales spelen in Den Helder! En daarna in de finale of voor de derde plaats. Wij kunnen sowieso twee mooie wedstrijden verwachten!

JU12 1 NK02

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren