Basketbalvereniging Lokomotief  

Basketbalvereniging Lokomotief,
social_twitter_box_blue_128social_facebook_box_blue_128social_rss_box_orange_128
YOU ARE HERE: Home > Jongens U12-1 > Lokomotief U12-1 Open Nederlands Kampioen

Lokomotief U12-1 Open Nederlands Kampioen

Lokomotief U 12-1 Open Nederlands Kampioen (verslag 30 mei 2015)

Na een eerste zware dag twee weken geleden in Weert, werd er vandaag gestreden voor plek 1 tot en met 4 van het Open Nederlands Kampioenschap. Ditmaal was de locatie Den Helder. Ouders, familie, supporters waren wederom in forse aantallen aanwezig.

De eerste wedstrijd was tegen Weert, de nummer twee van de reguliere competitie en een fysiek sterk team met enkele behendige spelers. Het was een harde wedstrijd en de teams waren aan elkaar gewaagd. Na de eerste periode had Weert een licht overwicht met 9-11. De spanning maar ook de focus was van de gezichten af te lezen. Lokomotief was vandaag op een missie en niet van plan zomaar op te geven en ging er dan ook vol gas tegen aan. Met succes want de 2e periode werd dik verdiend afgesloten met 27- 21 voor Loko. Door veel fouten kon de grote en sterke center van Weert niet meer meedoen na het 2e kwart. Daarnaast viel voor Weert helaas ook één van hun guards uit met een blessure en stond een belangrijke speler qua fouten op scherp. Het derde kwart bleef in evenwicht en werd met 47-38 voor Loko afgesloten. De hoop begon ondertussen te groeien op een finale plaats en het publiek moedigde fel aan. Het 4e kwart begon Loko fantastisch met drie snelle punten op rij. Dit was de genadeklap voor Weert. Ze kwamen nog wel iets terug maar het verschil in punten was te groot. Eindstand 68-54 voor Loko. De finale was bereikt. De Loko supporters hadden twee uur de tijd om hun hartslag weer op orde te krijgen en de spelers konden zichzelf mentaal opladen voor de finale.

De finale werd gespeeld om 16.00 tegen Donar uit Groningen, een goed team die we helaas niet waren tegengekomen in de competitie. Vanwege gebrek aan een goede competitie in het Noorden heeft dit team van Donar in de U14 competitie gespeeld en dit was te merken want Donar kwam feller en fysieker uit te startblokken en na het eerst kwart stond Loko dan ook met 16-21 achter. Niet helemaal volgens de planning. De stand bleef vervolgens qua verschil gelijk tot 21-27 en toen kwam Loko in een goede flow terecht en kon met fel verdedigen en goede aanvallen uitlopen naar 40-31. Het Donar publiek begon zich ondertussen meer en meer te roeren en zweepte de spelers goed op want Donar kwam strijdlustig terug tot 44-42 aan het einde van periode 3. Het was duidelijk dat dit echte een finale was. Een finale zoals je ze alleen in het basketbal tegenkomt. Wat een fantastische sport is dit toch. Zowel Loko als Donar gingen voor de winst. Tot 50-50 ging de wedstrijd gelijk op. Beide supportsgroepen waren continue aan het aanmoedigen en de temperatuur in de zaal liep hoog op. Loko bleef fel verdedigen en Donar deed hetzelfde. Door beide teams werd moeilijker gescoord. Met de laatste krachten wist Loko ongeveer 2 minuten voor het einde 6 cruciale punten te maken. Het Loko publiek ging door het lint terwijl de spelers gefocust bleven. Een laatste vrije worp ging er ook nog in en de missie was geslaagd: Loko U12-1 heeft het open Nederlands kampioenschap basketballen gewonnen en heeft Donar met 57-50 verslagen. De reserve spelers van Loko rennen het veld op en feesten met de coaches Anders, Rob en Carl op het basketbalveld. Ouders staan te springen op de tribune (en pinken stiekem een vreugdetraantje weg), wat een prestatie, wat een ontlading, wat een feest.

En zo eindigde het uitermate succesvolle sportieve seizoen van Loko U12 -1 met een eerste plaats in Denemarken, een derde plaats in de reguliere competitie en een eerste plaats op het open Nederlands kampioenschap U12.

Veel dank aan de coaches die dit jaar zoals elke jaar op vrijwillige basis hun passie hebben ingezet om dit Loko U12-1 team zo ver te brengen. Veel respect hiervoor. Dit wordt ontzettend gewaardeerd en kan niet vaak genoeg worden gezegd.Team U12-1 LOKO NK

Foto’s en video: Anna Green van http://www.portfolio-fotografie.nl

 

Lokotweets

Nieuwsbrief Lokonews

Ontvang elke week het laatste Lokonews.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

AANMELDEN

Komende Loko Events

Sponsoren